workshop învățare continuă

Învățare continuă

Oamenii InformART

Oamenii InformART

28/11/2018 Comments (0) Noutati

10 momente InformART

E greu să sintetizezi în 10 fraze 4 luni de muncă, dar capacitatea de sinteză este una din calitățile mele, așa că m-am străduit să surprind cele mai importante momente. Dacă am ratat ceva, să îmi fie cu iertare, sunt încă sub impresia zilei de ieri. Peste tot ce am scris, adăugați niște oameni, foarte mulți oameni, care ne-au primit cu brațele deschise și ne-au sprijinit să realizăm un proiect mult mai bun ca anul trecut.

1. Școala nr. 84, Sorin recită poezia lui Părinții îmbătrânind. Câțiva copii izbucnesc în plâns, dar mai ales una din fete (clasa a VI-a sau a VII-a parcă). Nici nu vreau să mă gândesc ce povești se ascund în spatele acelor lacrimi. Apoi mă urc eu pe scenă și cânt Țestoasa, iar lacrimile de tristețe se transformă, în câteva zeci de secunde, în lacrimi de râs. Folkul poate face asta.

2. InformART momenteȘcoala Nicolae Labiș, o fetiță îi spune lui Teddy (foto dreapta), în focul dezbaterilor: e greu să lucrezi cu copiii, pentru că sunt sinceri!

3. CN Matei Basarab. Laura cântă I see fire de la Ed Sheeran și câteva zeci de telefoane aprind luminițele. Iar sala de la Basarab e una din cele mai frumoase săli de spectacol din București.

4. Un procent de peste 90% din elevii întâlniți (și am întâlnit aproape 1000 de elevi) știu Treceți, batalioane române, Carpații. A fost probabil cel mai de succes cântec din toate evenimentele.

5. Școala nr. 149. Doamna profesor Moț face lucruri minunate aici, inclusiv un festival – Mere și folk – din nimic. Dar mai tare ca orice mi se pare că la cor are inclusiv un puști autist. A văzut că are înclinații spre muzică sau doar îi place, iar băiatul e cel mai fericit când e cu colegii lui, care îl înconjoară cu toată dragostea și îl integrează în grupul celor care cântă.

6. CN Matei Basarab. Unul din puști cântă Pirații din Caraibe pe chitară clasică, microfonul nu capta formidabil (omul s-a nimerit în sală și s-a hotărât pe loc, ne-a luat prin surprindere), sala, de unde șușotea în continuu, se liniștește într-o clipă, un semn de colegialitate excepțional.

7. Casa Eliad. Dacă știi ceva despre istoria folkului românesc, știi ce a reprezentat Casa Eliad pentru fenomen (dacă nu, găsiți câteva idei aici). Faptul că s-a cântat din nou folk aici mi se pare o realizare în sine.

8. Finala. Toți copiii prezenți au cântat la finală mai bine ca în spectacolele din licee, ne-a ieșit un spectacol mult mai coerent și mai valoros ca cel de anul trecut.

9. Workshop cu Victor Panfilov. 6 oameni pun fiecare câte o întrebare și până le răspunde fiecăruia trec trei ore. Cam atât de simpatic e Victor povestind despre ce face el, cum face el.

10. Workshop cu Valentin Panduru. A venit la prezentare cu 6 GB de informație – de la imagini cu VANK cântând la Întâlnirea de la Miezul Nopții până la Pleacă cu Antonia, de la UNIFAN RADIO la EuropaFM. Asta ca să înțelegeți de ce îmi place să muncesc cu profesioniști desăvârșiți.

Proiectul InformART – educație culturală informală pentru publicul de mâine a fost declarat câștigător în urma selecției de proiecte organizată în anul 2018 și finanțat cu fonduri publice nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 3 și implementat de Asociația Folkul Acasă În Realitate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *