Proiectul C.A.S.A. la Suceava

Cum s-a vazut concertul Linkin Park

11/06/2012 Comments (3) Blog

7 mesteri mari, calfe si…critici de arta

Cati dintre noi au scapat de renovarea casei? De partea aia minunata cand, dupa ce ai stat 3 ore in magazin si ai cumparat tot ce trebuie, te duci acasa cu materialele luate dupa lista mesterului, iar acesta, fin cunoscator, iti spune “aoleu, boss, mai trebuia un tub de silicon si 5 dibluri de 5 jumate“. Si cum esti deja disperat si vrei sa scapi de praful din casa, ti-e dor de cada ta si nu vrei sa te mai speli prin vecini, bombani, injuri de tot calendarul bisericesc si te duci intr-un magazin de bricolaj.

Astfel ca un tur ghidat al unui magazin de profil poate fi extrem de util pentru oameni asa talentati ca mine (la muzica ma refer), ca poate mai invat cate ceva. De aceea am acceptat invitatia celor de la Praktiker, unul din primele lanturi de magazine de bricolaj din Romania, care anul acesta implinesc 10 ani pe piata romaneasca. 

Cu ocazia turului magazinului am putut testa diverse instrumente si produse, dar va asigur ca nu a fost usor, asa cum puteti observa si in fotografia din partea stanga, unde ma puteti vedea in plina actiune alaturi de CabralConditia principala a fost sa ne pastram toate degetele si sa nu stricam lucruri peste limita in care se pot repara. Totul spre incantarea clientilor si personalului de raion care a avut de lucru vreo 2 ore sa stranga dupa noi. In plus, debordand de creativitate, am gasit noi utilizari ale sculelor si uneltelor existente in magazinul Praktiker  Vitan (foto dreapta), unul din categoria “mare” (peste 7500 de mp).

Sa nu credeti ca totul s-a terminat aici. Pentru ca vorbim de un magazin de DIY – Do It Yourself – si de proiectul Idei de Zece, oamenii au vrut sa ne dea ocazia sa ne demonstram creativitatea, sa ne punem ideile in practica. Cum? Pe o jardiniera, ce trebuia decorata cu bucati de gresie si faianta. Asa ca ne-am suflecat manecile (imaginare, ca toti eram in tricouri!), ne-am protejat ochii si mainile si am purces la treaba. Ce a urmat trebuie incadrat, fara doar si poate, la categoria arta. E drept, arta naiva, dar tot arta.

Dupa ce am terminat etapa de creatie, a urmat partea de evaluare a operelor de arta. Iata un reportaj incendiar de la fata locului, cu mine intr-o noua postura.

Premiul cel mare a fost castigat de Piticu, urmat de Chinezu si Claudiu Ciobanu. Dar concluzia generala a fost sa nu va luati bloggeri daca vreti sa va schimbati gresia. Noua ne sta mai bine cu diplomate in brate, ca niste domni ce suntem.

O campanie realizata impreuna cu Praktiker – Idei de Zece Foto credit: Catalin Abagiu

3 Responses to 7 mesteri mari, calfe si…critici de arta

  1. […] al?turi de al?i bloggeri precum Cabral, Hoinaru, Piticu ?i colegii de DreamTeamRO: Chinezu, Make ?i […]

  2. […] pentru participare colegilor Cabral, Piticu, Vlad, Make, Hoinaru, Claudiu 😀 [Show as slideshow] […]

  3. […] unei campanii extrem de simpatice cum este Idei de Zece a celor de la Praktiker, prezentata in articolul acesta. Sa ascultam piesa, zic (voi, ca eu o […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *