Raman un nostalgic cand vine vorba de carti

Cafea cu vorbe la Galati

21/04/2011 Comments (1) Blog

A auzit cineva in tara asta de responsabilitate?

Sos. Panduri, Facultatea de Chimie. Anno Domini 2011, Aprilie 21. Temperatura afara: 15 Celsius. Datorita efectului de sera, in laboratorul ce gazduieste combina frigorifica 20 cel putin. Temperatura dorita a combinei: -80 Celsius. Temperatura efectiva: -76 Celsius. Caloriferele: fierbinti. Climatizare a cladirii: inexistenta.

De ce ai da caldura cand afara e cald de stat in tricou? Cine plateste aceasta risipa? Cat de greu poate fi sa apesi pe un buton (vorbim de o centrala automata) de 2 ori pe zi – la 10 seara si la 6 dimineata, asta in cazul in care este nevoie? E un caz banal, dar ca el sunt mii in mandra noastra tara. Mai vreti? E mizerie in Romania!! Si ce, a venit vreun strain sa o faca, sa “planteze” plastice pe camp sau sa arunce chistoacele pe jos pe strada? Suntem saraci, n-avem drumuri prin sate! E adevarat, dar ca sa iti tai buruienile de langa gardul de la sosea nu trebuie bani, doar vointa, bun simt si o sapa! Sa nu intri in intersectie daca vezi ca nu ai unde sa inaintezi, pentru ca vei bloca drumul perpendicular – de-aia exista si grila aia galbena (semnalizata si cu indicatorul “Nu blocati intersectia!” ca pentru prosti), sa te avertizeze.

Vremurile sunt grele, guvernul e prost. Dar si noi ducem lipsa de ceea ce se cheama responsabilitate pentru actiunile noastre.

One Response to A auzit cineva in tara asta de responsabilitate?

  1. lool, daca este centrala automata, nici macar nu trebuie apasate butoanele zilnic, doar o singura data: ca sa se faca setarile

    dar probabil nu s-ar mai justifica niste posturi si salarii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *