albania suporteri

Fotbal fără suporteri

Romania fotbal 2016 viitorul Daum

Daum și fotbalul românesc

23/01/2017 Comments (0) Sport

Abonament la sală

Că sunt pasionat de sport, știți deja, altfel nu exista categoria Sport pe acest blog. Ori de câte ori am ocazia, indiferent că e fotbal, handbal, baschet și ce vă mai trece prin cap, merg să îmi fac de cap, în limita posibilităților și priceperii. Doar că de la o vreme e mai greu să găsești grupul cu care să mergi la un fotbal, știți și voi cum e, unu e la muncă până târziu, altul are copilul bolnav, unul e plecat în delegație și tot așa. Din aprilie până în septembrie e mai simplu, merg foarte mult pe jos, merg în parc la bicicletă, e foarte ok. Când vin ploile și ninsorile, însă, situația se complică și trebuie găsite alternative.

Nu am fost niciodată pasionat de mers la sală cu scopuri estetice, nici măcar în liceu, când apăreau primele săli în Slobozia (câte un subsol sau apartament cu câteva aparate artizanale). Dar cum sportul a dat roade (din martie în noiembrie, cu mișcarea povestită mai sus, am ajuns cu trigliceridele de la 323 la 175), am zis că e musai să fac mișcare și în lunile cu intemperii. Evident, în zile cum au fost cele din weekend, cu zăpadă din belșug, poți face sport la lopată, dar acolo nu prea lucrezi toate grupele de mușchi (hihi!), iar problema e că nu ninge așa des. Cum la fotbal în sală sau în balon încălzit mă lipesc mai greu, iată-mă hotărât să îmi fac abonament la o sală.

Doar că aici încep durerile de cap iar primele întrebări au fost ce sală să aleg, să fie și “spălată”, să nu dau nici bani mulți, să ajung și ușor la ea și de acasă, și de la birou, să aibă aparatură ok. O să îmi spuneți că nu există nici o sală care să întrunească toate aceste condiții și cel mai probabil aveți dreptate. Dar știți că bărbații sunt mereu în căutarea soluțiilor neașteptate și uite așa am descoperit un abonament nu la o sală, ci la circa 100 de săli  și studiouri din București. A durat vreo două luni până m-am hotărât să îmi fac abonament la FitPass, că de, concerte în decembrie, sărbători etc. După, totul a fost simplu: descărcat aplicația (disponibilă și pe iOs, și pe Android), luat pachet Base (8 intrări pe lună, dar nu cred că merg eu mai des de o dată pe săptămână, sincer), iar sâmbătă, de Sf. Ioan mă apucam deja de treabă.

Primul popas a fost lângă casă, la Exclusive Fitness, vizavi de Mall Vitan. Scanez codul QR de la intrare, băiatul amabil de la intrare îmi dă cheia de la dulapul din vestiar, iar în 10 minute eram deja pe bandă. Apoi bicicletă, apoi tras cu ochiul pe la vecini cum funcționează aparatele, pentru data viitoare. Aparatura e în foarte bună stare din ce am văzut, eram clar cel mai bătrân și cel mai pufos din sală.

A doua oară când m-a prins cheful de mișcare eram la birou, la universitate, așa că am zis să merg undeva unde ajung rapid cu metroul. Cum la Tineretului nu e nimic suficient de aproape de metrou, alegerea mea s-a numit Lotus Sport, la doi pași de metroul Eroii Revoluției. Eu tot sală normală (foto jos), dar am văzut că au și sală dedicată pentru spinning (asta e recomandare pentru fete, că ele sunt pasionate de așa ceva) și chiar cursuri de arte marțiale.

Fitpass Lotus Sport

Găsiți în aplicație nu doar săli de fitness, ci și studiouri de dans, săli de cățărare sau săli de kick-boxing, MMA sau alte chestii de genul. Vă spun, cel mai e greu e să te hotărăști că vrei să te apuci de sport, restul se rezolvă în doi timpi și trei mișcări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *