Dilema Veche 2013 (I)

Muzica Dilemei Vechi

03/09/2013 Comments (2) Blog

Targul National de Turism Rural Albac 2013

N-am mai fost demult in jud Alba. Mai precis de luni, dis-de-dimneata, cand am plecat de la Hotel Cetate din Alba Iulia spre Bucuresti. Si ce sa vezi, ma intorc repede, adica in week-end, doar ca de aceasta data nu raman in oras, ci mergem la Albac. La editia 2013 a Targului National de Turism Rural vom avea si un contingent destul de serios de bloggeri. Nu mai tin minte daca am ajuns la Albac pana acum, as inclina totusi sa spun nu. Asa ca descoperirea unor noi locuri din tara e un excelent motiv in plus.

Turism Rural AlbacTargul se deschide oficial sambata, 7 septembrie, la ora 09:00, noi vom ajunge acolo de vineri seara, nu de alta, dar de la Bucuresti la Albac e ceva drum (cam 450 de km). Tot vineri incepe si concursul de pescuit (ora 15:00), asa ca daca sunteti amatori de undita, carlig si momeala, acolo e de voi, mai ales ca e un concurs in 4 manse, intins pana duminica. Ne pregatim si de un concurs gastronomic (eu de mancat, las pe altii sa participe!), de o serie de seminarii pe tema turismului rural (din cate inteleg, judetul Alba in general, dar mai ales zona Albacului este una bogata in pesiuni agroturistice). Exista si standuri amenajate ale mesterilor populari, puteti vizita pensiunile din zona inscrise la targ, iar manifestarile se incheie cu un spectacol folcloric. Nu in ultimul rand, continua traditia Taberei Naționale de Pictură de la Albac, ajunsa in 2013 la cea de a 3-a editie, desfasurata sub motto-ul Portrete in Apuseni. Aceasta se deschide inainte de targ, vernisajul ei avand loc sambata, la ora 11:30.

Detalii suplimentare gasiti pe pagina de facebook a targului. Si daca sunteti prin zona, ne vedem la o placinta pe lespede si un vin de Jidvei.

2 Responses to Targul National de Turism Rural Albac 2013

  1. Eu voi ajunge, poate ne vedem pe acolo la o placinta si un vin 🙂 .

  2. Make says:

    @Monica cu mare drag, ne vedem acolo 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *