concerte vară #ALCHI1000

Concerte…de vară

InformART: din nou la muncă

16/07/2018 Comments (2) Noutati

ALCHI1000

ALCHI1000 a fost un țel, o luptă la baionetă, un război cucerit abonat cu abonat, cu conținut adăugat în permanență, cu articole pe blog, cu strategie (de la 950 încolo, la fiecare 10 abonați am promis o nouă piesă de pe albumul Alchimie încărcată pe contul meu de YouTube). Anul trecut cam pe vremea asta abia depășisem 700, strânși în 11 ani! Au fost oameni care m-au întrebat dacă îi costă ceva faptul că se abonează – nu, nu costă, abonați-vă cu încredere. Au fost oameni care le-au recomandat prietenilor să se aboneze (mulțumesc, Andi, mulțumesc, Alina, mulțumesc, Elena, mulțumesc tuturor celorlalți care au pus umărul). Toți cei menționați sunt ajutoarele mele de nădejde, echipa mea, trustul meu de presă sau, mai pe scurt, comunitatea mea.

1000 de abonați nu înseamnă nimic, dacă mă compar cu vlogerii, și nici nu mă ajută la monetizare, pentru că sunt departe de pragul de 4000 de ore anual (sunt undeva la 2500). Dar ALCHI1000 înseamnă încă un exemplu de a-ți fixa un obiectiv și de a face tot ce poți pentru a-l atinge. Evident, nici YouTube nu se agită să te ajute (aici mă puteți ajuta tot voi, activând notificările ca atunci când postez ceva nou să fiți notificați automat), dar e jucăria lor, e firesc să o administreze cum vor. Și dați play pieselor (sunt playlist-uri făcute pentru ambele albume, deci se pot asculta cu ușurință integral).

Evident, după ce am anunțat, cu umorul care mă caracterizează, că am 1000 de abonați, vreo 2 s-au răzgândit și au dat unsubcribe (pe cuvânt dacă pot înțelege logica), dar între timp se abonaseră deja încă vreo 3 persoane și nu am scăzut din nou sub prag. Oricum, nu mă voi opri aici, din contră. Va urma un concurs foarte simpatic, ca să aniversăm cumva cei 1000 de abonați, mai ales că rămăsesem dator cu el de la 800 – îi facem upgrade și îl urcăm acum (în loc de 8 discuri pentru 800 de abonați vom avea 8 discuri și 2 sticle de vin Domeniile Sâmburești). Abonata cu numărul 1000 (care este studentă la Facultatea de Geografie, m-am bucurat tare!) primește, de asemenea, un premiu special, ca pentru suma frumoasă.


În acest moment, cele două albume ale mele de autor – HOINAR prin Piața Matache (sus) și Alchimie (jos) – sunt disponibile integral pe YouTube. Nu, nu mă tem că oamenii nu vor mai cumpăra albumele (din primul mai am câteva), pentru că, așa cum am spus de multe ori, cei care cumpără o fac din respect pentru munca artistului, iar pe mp3 nu poți da autografe. La următorul album, când va fi să vină, o să experimentez și chestii mai…altfel, dar toate la timpul lor.

Mulțumesc pentru ALCHI1000!

2 Responses to ALCHI1000

  1. Marius says:

    Felicitari!

  2. Make says:

    @Marius multumesc mult, tizu’ 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *