Solo together

Solo together

Gregory Porter tribute

Tribute a la Gregory Porter

01/03/2017 Comments (0) Blog

Alcool. Spectacolul.

Alcool

V-am spus că mi-am făcut un scop în viață din a mă expune la tot felul de experiențe artistice, mai ales din afara zonei mele de confort. După Iarna, am zis să mai fac o încercare cu teatrul abstract al lui Mihai Măniuțiu, de această dată cu piesa Alcool. Recunosc, am fost influențat în decizia mea de aprecierea intensă pe care o am pentru artistul Ada Milea și ce reușește să facă în diferite formule.

Alcool este un musical ce are la bază poemele lui Ion Mureșan din Cartea Alcool, pe care Ada reușește să le pună pe note într-o notă amuzantă, deși alcoolicii nu sunt mereu din acest registru. Recunosc că experiența colaborării cu AlcoHelp m-a ajutat mult în a înțelege personajele pe care fiecare piesă le construiește. Mulți sunt obsesivi (să zic majoritatea? de altfel sunt momente în care veți avea tendința de a exploda – piesa introductivă și soneria telefoanelor), alții melancolici, unii sunt violenți, alții naivi și pașnici. Ce îi unește este locul – barul construit cu meșteșug pe scenă de Adrian Damian – și alcoolul.

Pe zi ce trece… se înmulţesc adresele pe care trebuie să le uit. Pe zi ce trece… se împuţinează casele în care sunt primit.

O, dacă aş fi… doctor, contabil, sau secretar… dacă aş fi doctor, contabil, sau secretar…aş mai bea un pahar.

Bobo Burlăcianu are o contribuție importantă pe linie melodică, în special cu vocea, dar și cu kazoo-ul, reușind să “înmoaie” unele cuvinte dure prin tonul vocii, iar band-ul live este foarte prezent în piesă alături de Ada. E fabulos momentul în care Ada și Bobo alunecă pe tonalități de muzică bisericească, amintind de cântecele de strană, pornind de la două bătrâne ce discută, în fața cârciumii, de marele plan al lui Dumnezeu.

Distribuția completă: Ada Milea, Vava Ștefănescu, Ada Navrot, Crenguţa Hariton, Ioana Calotă, Gabriel Răuţă, Alexandru Jitea, Bobo Burlăcianu, Alex Neagu (tobe), Vladimir Ivanov (chitară bas). Coregrafia este semnată de Vava Ștefănescu.

Biletele pentru spectacolul “ALCOOL” se pot achiziționa online, direct de pe site-ul Teatrului Nottara (www.nottara.ro) dar și în format fizic, de la casa de bilete a teatrului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *