Doping in sport

TriChallenge 2013

02/09/2013 Comments (3) Sport

Alearga cu spatele…

Suna ciudat? Mie imi aminteste de copilarie, cand noi, astia mai rotofei, eram subiectul glumelor colegilor ca alergam mai greu. De data asta, nu e nici o gluma, ba e o chestie foarte foarte serioasa. Cum poate fi alergatul cu spatele ceva serios? Pentru ca niste oameni – BGS – care de obicei se ocupa cu alte chestii (dap, vorbim de baietii aia cu muschi care asigura securitatea pe la evenimente – concerte, gale de box&K1 si alte cele) s-au gandit sa faca o fapta buna. Un CROS INVERS, adica o cursa in care se alearga cu spatele.

Alearga cu spatele BGSFapta buna consta in a ajuta trei copii – Luca, Emanuel si Cristian – toti cu probleme grave de sanatate si care au nevoie de ajutor. Luca sufera de autism si are nevoie permanenta de terapie. Emanuel sau Emi cum ii spun parintii nu se poata bucura de dragostea parintilor sai, pentru ca fiecare atingere il doare, datorita unei boli grave de piele. Cristian va face dializa daca nu este supus cat mai curand unei interventii chirurgicale complicate.

Pentru fiecare 1 km alergat cu spatele, BGS si sponsorii evenimentului doneaza 10 euro. Asa ca de data asta nu trebuie sa donezi, ci doar sa alergi. E drept, se alearga cu spatele, e anormal, la fel de anormal precum sistemul romanesc de sanatate, care nu se ocupa de astfel de cazuri. Poate asa, devenim si noi constienti de problemele celor din jurul nostru, fie ca vorbim de accesul la servicii de sanatate, acces la educatie si cate si mai cate.

Crosul are loc pe 7 septembrie 2013, cu startul la ora 9:00, startul urmand a fi dat de pe platforma de la Intrarea Sincai a Parcului Tineretului.

Detalii complete gasiti aici

P.S. Daca esti blogger, te anunt ca planuim sa facem o echipa de bloggeri la eveniment – detalii la Cristi

3 Responses to Alearga cu spatele…

 1. Loredana sunt si ma ocup de organizarea crosului.
  Multumesc in numele echipei BGS pentru sustinere.
  Va asteptam intr-un numar cat mai mare sa alergam si sa-i ajutam pe cei 3 copii.

  Ne vedem sambata dis de dimineata sa ne punem in miscare frumos.

 2. Make says:

  @Loredana din pacate, eu nu voi fi in Bucuresti, dar sper sa se duca vestea. Va tin pumnii 🙂

 3. Iti asteptam prietenii, cunostintele, vecinii, cititorii, pe toata lumea.
  Ne pare rau ca nu ne putem cunoaste de data acesta, dar te asteptam cu drag la anul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *