Slobozia – Orașul Reciclării

Magia unui Stradivarius

09/05/2014 Comments (2) Blog

Alegeri Parlamentul European

Salut! Ce faci pe 25 mai? Sunt alegeri pentru Parlamentul European. Cum, nu știai? Ah, auzisei ceva…Și, cu cine votezi? Nu te duci că nu te interesează…Nu te afectează pe tine, pe noi, ce se întâmplă la Bruxelles…Ai fi uimit, votează băieții pe care îi trimitem acolo inclusiv cum și unde să îți faci inspecția la mașină. N-ai mașina, ești biciclist…Bun, să știi că votează normele de poluare, de ex. ce eliberează în atmosferă mașinile de care te ciocnești în trafic. Sau spatiul verde obligatoriu din orașe sau pistele de bicicliști. Sau concentrațiile maxime admise ale diferitelor substanțe ce apar în mancare. Așa-i că te afectează și pe tine?

N-ai pe cine, toti sunt niste hoti si niste mincinosi? Aici nu pot să te contrazic, știu doar 2 persoane care, după cel puțin 5 ani de politică, au mai puțini bani decât atunci când au intrat în troacă. Dar…crezi că dacă nu te duci tu, e mai bine? Și dacă toți cei care am trecut pe la școală nu doar să facem prezența absentăm, crezi că rezultatul va fi mai bun? Sau că pe ei îi doare undeva de “absenteismul ce sancționează clasa politică”? Crezi că Dorel care are 7 clase, din care 2 la fără frecvență și care înainte de vot bea un PET de bere să aibă inspirație va decide ce e mai bine pentru țară? Sau tanti Maria de la scara II, care votează fericită cu cine îi spune dom’ primar, că doar el i-a dat  un pui și un kil de zahăr. În plus, dacă ești din Teleorman, tu ești șansa de a contrabalansa numărul domiciliaților din cimitire care votează.

Știu că nu vrei să votezi o listă, ci un om. Sau că oamenii care merită votați nu sunt niciodată pe locurile eligibile. Îmi spunea un prieten (candidat) că, la început de campanie, un jurnalist de la un ziar local a venit la el și l-a întrebat cât îi dă să scrie de bine despre el. Și nu cred că l-a găsit el pe singurul jurnalist care procedează așa. Deci vezi, nu doar politicienii sunt de vină.

E mai bine să alegi greșit decât să nu alegi deloc. În plus, vei înjura mai cu poftă un candidat pe care l-ai votat și te-a dezamăgit. Și dacă totuși decizi că nu ai cu cine vota, mergi și votează-i pe toți. Da, vorbesc serios, pune ștampila pe toți candidații, se anulează votul, dar măcar nu votează altcineva pe buletinul tău.

Hai, te-am pupat, ne vedem pe 25 mai! Cum unde, la vot, sunt alegeri pentru Parlamentul European!

2 Responses to Alegeri Parlamentul European

  1. EU nu incurjaez nici macar votul ala anulat. De ce ai facut efortul sa mergi la vot? Degeaba?

  2. Make says:

    @Emil Calinescu nici eu nu il incurajez, doar il consider mai bun ca absenteismul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *