Bistrița

Concerte la Suceava si Bistrita

Surpriza Espace Minoux

17/11/2014 Comments (4) Noutati

Alergătura din week-end

Aș fi putut să îi spun alergătura de week-end, dar în cazul de față a durat 3 zile, ca-n povești. Nu tot drumul a fost de poveste, ba chiar ne-am confruntat cu destule probleme (o amendă, un parbriz ciobit, un iPAD spart), dar faptul că am fost împreună (Cristi aka Chinezu, Vlad Dulea, Nicu aka Info-Delta, Claudiu Ciobanu și Cristi Florea), după destul de multă vreme (aproape 2 ani), ne-a ajutat să trecem rapid peste părțile mai puțin bune și să ne axăm pe treburile importante. Care sunt acelea? Să ne bucurăm de timpul petrecut împreună, de locurile vizitate, de vremea frumoasă în marea ei majoritate.

Cetatea de Scaun Suceava AlergăturaDespre concerte ce să vă spun? La Suceava a fost conform așteptărilor, conform obiceiului locului. Iar dacă mă gândesc că mai erau vreo 4 concerte în oraș în aceeași seară (Odyssey, Direcția 5 și Marcian Petrescu sigur), cred că a fost chiar foarte bine. Am revăzut câțiva prieteni, am cunoscut câțiva oameni noi, publicul a avut chef de cântat, am cântat piesa cu murăturile chiar de Ziua Internațională a Murăturilor, a dat gol România chiar la ultima piesă. Mă bucur tare mult că am ajuns pentru prima oară la Bistrița. Class Cafe e un loc micuț, o sufragerie mai mare, unde am dus, pentru prima oară, piesele mele. Mă bucur că am reușit să îmi țin promisiunea făcută puținilor bistrițeni care încă mai locuiesc în orașul de baștină și care mă cunoșteau (direct sau virtual) de a veni să cânt la ei acasă. Mulțumesc, Bianca și Iulia, pentru a fi făcut posibil debutul meu la Bistrița, mulțumesc celor care au fost prezenți sâmbătă la concert, sper să ne revedem cât de curând. Cine știe, poate cu următorul album.

Am reușit, în sfârșit, să îi duc pe băieți să vadă Cetatea de Scaun a Sucevei (foto stânga). Lucrările de restaurare nu sunt încă terminate (în ciuda poveștilor pe care le tot auziți prin reclamele de la radio și tv), dar sunt pe drumul cel bun. Și cred că potențialul turistic și economic al cetății va crește prin spațiile câștigate în cetate, unde se pot organiza expoziții, magazine de suvenire, poate chiar săli de conferințe. La Mureș am cumpărat niște mere delicioase dintr-o piață mobilă situată chiar în parcul din fața statuii lui Avram Iancu. Am făcut o poză, din fuga cailor-putere, cetății din Tg. Mureș, dar nu am apucat să o și vizităm (motiv să ne întoarcem).

Cetate MuresMulțumiri gazdelor de la Continental Hotels, ne-au primit cu căldură atât la Suceava, cât și la Târgu Mureș, ne pare rău că nu am apucat să stăm mai mult și să explorăm cele două orașe (mai ales Mureșul, unde nu am apucat să vedem mai nimic). De asemenea, la Bistrița, unde am ajuns noaptea și am plecat dupa nici 5 ore. Mulțumesc colegilor mei care au fost de acord să legăm week-end-ul de vis cu cele două concerte ale mele. Și abia aștept să repetăm isprava, pentru că relația noastră e una specială, ne leagă o prietenie strânsă dincolo de online.

4 Responses to Alergătura din week-end

 1. Ciprian says:

  Hehe, până să ajungem în Fierărie, am fost în Deliri şi priveam cum Odyssey se pregăteşte de concert, în timp ce serveam o cafea 😀

 2. Make says:

  @Ciprian eu am fost dupa 😀

 3. VASI le R says:

  Frumoasă plimbare.

 4. Make says:

  @Vasile si noua ne-a placut 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *