Noutăți despre Alchimia toamnei

Concerte de sfârșit de octombrie

16/10/2013 Comments (0) Noutati

Amintiri de la concerte

De când m-am întors de la Bruxelles, am început, așa cum era și normal, să repet pentru Alchimia toamnei. Iar cu această ocazie am descoperit în tocul chitării două amintiri primite la două concerte susținute în ultima vreme.

Amintiri concerte Cai

La sfârșitul lui august, am cântat împreună cu Alex (vioară) și Danny (clape) la cina festivă a unei conferințe, având o participare internațională, marea majoritate a participanților nefiind vorbitori de limbă română. Evident, am cântat și piese în limba engleză, dar am cântat și piese de-ale mele, explicând oamenilor despre ce e vorba în piesă.

A fost și cazul Poem cu cai. La sfârșitul recitalului nostru, am primit din partea unei doamne un post it cu desenul pe care il puteți vedea în partea stângă. Am avut o senzație de mulțumire profundă, a fost cea mai bună dovadă că muzica noastră a exprimat suficient de bine ceea ce versurile nu reușeau, fiind în română.

Amintiri concerte epigrama

Un al doilea cadou vine de la Brăila, de la întâlnirea anuală a epigramiștilor, ajunsă în acest an la ediția cu numărul 26. A fost o dupa-amiază extrem de agreabilă în compania unor oameni cu un simț al umorului aparte. Detalii despre eveniment găsiți pe blog la unul din “capii” evenimentului și anume domnul Mihai Frunză. Dintre toate piesele mele, Balada pentru bormașină a fost de departe cea mai gustată, astfel că am primit mai multe epigrame din partea celor prezenți, una din ele chiar scrisă, nu doar spusă, din partea doamnei Stela Șerbu-Răducan.

Astfel de amintiri ma bucură foarte tare, deși sunt, în mod evident, niște chestii mărunte. Dar sunt primite din partea unor oameni care mă vedeau pentru prima oară și erau reacții la ce cântasem. Deci muzica noastră le-a stârnit o reacție, nu am fost doar cei de pe fundal. Iar pentru un muzician, asta e cel mai important.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *