Motzu' Pittiș

Motzu’ Pittiș

Tecuci

La Tecuci, cu trenul

16/05/2017 Comments (3) Noutati

1 an de Alchimie

Nu știu când a trecut 1 an. E drept că a fost un an extrem de agitat, în care nu am stat deloc, chiar mă gândeam că de Paște, altfel o sărbătoare de mâncat și dormit, nu am reușit să dorm deloc la prânz. Când am pus la cale proiectul Alchimie, știam că va fi greu, mai ales când ești un artist independent, al cărui singur sprijin sunt prietenii. Cei știuți, care au muncit alături de mine cu toată energia lor și încă o mai fac, dar și cei neștiuți, care stau cuminți și așteaptă să vadă ce mai scoți, așteaptă să îi surprinzi cu ceva nou: fanii.

Radu Tudoroiu nu mai are nevoie de prezentare pe aici, fiind prietenul meu de mai bine de 12 ani. El a filmat concertul de lansare de acum 1 an, cu sprijinul generos al celor de la F64, iar pentru aniversarea primului an de Alchimie v-a pregătit un clip filmat cu 4 camere chiar atunci, la Palatul Copiilor. Este cadoul meu pentru voi, cei care mi-ați fost alături în anul ce a trecut, în anii ce au trecut.

Dacă vă și abonați la contul meu de YouTube, totul e perfect, am ambiția ca până la sfârșitul anului să fie 700 de abonați!

Bilanț mercantil dupa 1 an de Alchimie

Știți că sunt transparent cu proiectele muzicale, inclusiv pe aspectele financiare. La ora actuală, bilanțul de venituri și cheltuieli spune așa:

 • 8041 euro cheltuiți;
 • 4986 euro recuperați;
 • Încă lipsă în gestiune: 3055 euro.

E mult, e puțin? Depinde. 3055 de euro de recuperat sunt mulți bani în nișa asta a folkului. Pe de altă parte, HOINAR prin Piața Matache a costat 3000 de euro și i-am recuperat în doi ani și un pic. Deci clar mult mai bine. 

Încă nu am ajuns cu albumul în multe locuri – Iași, Cluj, Craiova, Constanța, Brașov ar fi primele pe listă. Au fost multe discuții, multe tatonări, dar…nu e suficient să vreau. Gândindu-mă la primul album, mi-ar fi plăcut să mă întorc la Sighet și la Lugoj. A încercat Cristi la Tulcea (se lega bine cu Constanța), dar…. În continuare am regretul că nu am cântat niciodată la Galați, Călărași, Sibiu, Deva sau Hunedoara. Au tot încercat prietenii să trimită diligențe, încă nu a fost momentul. Pe de altă parte, atâtea orașe neatinse înseamnă orașe unde aș putea să mai dau albume și deci să înclin balanța. În plus, întotdeauna orașele mici au fost cele care au produs surprize mari.

Comanda pentru primele 11 tricouri din ediția 2017 a plecat deja spre fabrică (vedeți ce modele avem în acest an mai jos). Merchandising-ul a fost una din realizările proiectului  Alchimie, nu mi-am imaginat că lucrurile vor merge așa de bine. Mă gândesc să fac niște rucsaci personalizați (am văzut unii mici și simpatici luați din Decathlon) și niște baterii externe (că tot suntem dependenți de tehnologie și rămănem fără curent des). Ca de obicei, aștept sugestii.

Ce urmează? Multe surprize. Le voi anunța în perioada următoare, dar cred că vă vor plăcea. Încerc să vă surprind, 

3 Responses to 1 an de Alchimie

 1. Cristi says:

  La faza cu bateriile externe m-ai cucerit. 🙂 sunt primul pe lista.

 2. Make says:

  @Cristi de cati mAh sa fie? :))

 3. Cristi says:

  De 5000/6000 mAh sa-l am mereu in buzunar sau borseta. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *