Stiinta, arta si chef de drum

Fariseism? Fals elitism?

31/07/2013 Comments (0) Blog

Aniversatii zilei

31 iulie pare sa fie o zi propice pentru muzica romaneasca, cativa din aniversatii ei fiind persoane importante din muzica romaneasca. Si m-am gandit sa le urez de bine. Incep cu primul mare artist roman pe care l-am vazut vreodata intr-un concert live, era undeva in 1994, la Disco Ring Slobozia. Atunci am vazut prima chitara  Takamine de aproape si mi-am promis ca atunci cand ma fac mare imi iau si eu una (acum sunt deja la al doilea Takamine). A facut istorie cu Phoenix, a umplut sali cu Pasarea Colibri, a compus si cantat piese pe care le iubim cu totii. Dupa ani si ani, am si cantat in aceleasi spectacole, ceea ce ma onoreaza. Asa ca dati-mi voie sa ii urez un calduros La multi ani domnului Mircea Baniciu!

PsihologAl doilea pe lista este unul din cei mai profesionisti oameni de presa muzicala pe care am avut ocazia sa ii cunosc. De altfel, in acest an am si fost invitat la emisiunea pe care o realizeaza la RR Actualitati (foto stanga cu mine la emisiune – nu am gasit-o pe cea facuta impreuna!), Psihologul Muzical, si m-am simtit excelent, discutand nu doar despre muzica, ci si despre sport (detalii in articolul scris dupa emisiune) si cate si mai cate. Ii urez La multi ani si la cat mai multe emisiuni domnului Andrei Partos!

Ultimul, dar nu cel din urma, este un muzician tanar (chiar mai mic decat mine cu aproape un an!), dar remarcabil si pe care ma bucur sa il cunosc. A colaborat de-a lungul timpului cu trupe ca Urma sau KUMM, cu artisti precum Alexandru Andries sau Luiza Zan. In ultima vreme s-a facut si blogger, deci e si mai bine. Sper ca la urmatorul meu album sa imi faca onoarea sa colaboram macar la o piesa,  daca nu la mai multe. Domnule Dan Byron, sa iti mearga bine, sa ne incanti si de-acum incolo si sa ne vedem sanatosi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *