teza

Elevii și teza la muzică folk

Gala Lecția de folk

Lecția de folk

03/11/2019 Comments (0) Noutati

Antistres

Am cam dispărut de pe “piața concertelor”, ca să zic așa. Lucrez în cinci proiecte în acest moment și evaluez pentru Comisia Europeană, deci nu mă plictisesc. În plus, situația existentă mă face să nu îmi doresc foarte tare să cânt (o să detaliez în decembrie, când scriu despre cum a fost anul și cum voi acționa în 2020).

Cu toate acestea însă, nu am renegat folkul (citiți voi ghilimelele, da?), dntre proiecte, unul e FolkN3T, proiectul cu folkul în școli și licee din sectorul 3. Avem deja 9 episoade de Dirigenție pe note, pe cel de-al 10-lea, ultimul, i l-am păstrat lui Sorin Poclitaru, la Școala Gimnazială Nicolae Labiș. Cred cu tărie că așa trebuie făcute lucrurile, nu cu 9 concerte în două zile în locuri improprii actului artistic și nici cu două evenimente majore în aceeași zi, la 100 m distanță și cu aceiași artiști pe ambele scene.

Tot cu Sorin împart și cel de-al 3-lea spectacol din seria Comunități, ce are loc marți, 5 noiembrie, de la ora 19.00, la Școala Gimnazială nr. 95. Intitulat, cum altfel, Antistres, că doar la asta ne pricepem cel mai bine. Dar, în prealabil, o să ne auziți și la Radio Seven, de la ora 15.00, când mergem pe capul lui Robert Tache, în inegalabila sa emisiune Tache și Face.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile (regula finanțatorului, nu vă împiedică nimeni să luați o carte, un disc). Antistres este un spectacol pentru oameni cu simțul umorului. Exact ca în piesa de mai jos.

Ce urmează după Antistres

Mai avem încă un spectacol Comunități în cadrul proiectului FolkN3T, pe 13 octombrie, la școala gimnazială nr. 84, dar și un workshop în cadrul festivalului Mere și Folk de la școala gimnazială nr. 149. Plus cel puțin o ședință de mentorat cu câțiva tineri artiști din școli și licee din sectorul 3. Pe care tineri îi veți vedea și în Gala Folkului Tânăr din luna decembrie, concluzia proiectului nostru. Da, nu cânt eu foarte mult, dar de muncit pentru folk voi continua să o fac. Până la concluzii, însă, ne vedem la Antistres.

Proiectul FolkN3T – educație informală și mentorat cultural pentru tinerii sectorului 3 este finanțat din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 3, Contract de finantare nr.  614715 din 03 septembrie 2019.
Parteneri proiectului FolkN3T sunt Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Radio Seven și ForeverFolk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *