Antonio Sanchez

Antonio Sanchez

CSR

CSR cu suflet și minte

09/12/2015 Comments (0) Blog

Cronică de concert Antonio Sanchez

Antonio Sanchez recital

Fiind pe drumurile patriei, nu am reușit să ajung la domnul Antonio Sanchez, dar toți cei cu care am vorbit mi-au spus că a fost un concert excepțional. Așa că Ioana Pînzariu a fost cronicarul de serviciu pentru acest ultim concert pe 2015 al seriei Jazz Night Out. Credit foto: Ciprian Vlăduț – TwinArts

Jazz Night Out a încheiat anul 2015, care a adus publicului român pasionat de jazz o serie de concerte cel puțin interesante, cu recitalul Antonio Sanchez & Migration. Toboșarul cunoscut pentru colaborarea cu nume mari din lumea jazzului (Chick Corea, Pat Metheny, Gary Burton, Brad Mehldau), dar și pentru coloana sonoră a filmului Birdman, a plecat în turneu împreună cu trio-ul Migration pentru a promova cel mai recent album al său, The Meridian Suite.

Cu o atitudine foarte degajată, care încuraja publicul să se manifeste, Sanchez a prezentat conceptul albumului, care, după cum îi spune chiar numele, este o suită influențată de parcursul lui muzical și de muzica locurilor în care a trăit. Cei patru muzicieni au interpretat suita fără oprire, dar publicul a intervenit în repetate rânduri cu aplauze și cu țipete de susținere, cum chiar Sanchez i-a îndemnat să o facă.

Recitalul a fost unul care îți tăia, efectiv, respirația. În repetate rânduri am avut sentimentul de thriller intelectual, așteptând să văd cum va evolua o frază și ce soluții armonice va mai găsi. Am ascultat un Antonio Sanchez foarte implicat în actul artistic și foarte dornic de a o oferi o expresivitate aparte fiecărui moment al suitei, mult mai versatil și cu o paletă dinamică ce denotă o maturitate interpretativă impresionantă. Construcția muzicală a fost ciclică, temele, motivele au revenit în diverse prezentări, iar cvartetul a fost extraordinar de bine sudat. Fiecare dintre instrumentiști poate fi considerat, independent de proiectul de pe scenă, un nume important în muzica actuală. Și dacă tot vorbim de ei, să spunem că trupa Migration este formată din John Escreet, la pian și Rhodes, Seamus Blake, la saxofon și EWI (Electronic Wind Instrument) și Matt Brewer la contrabas și chitară bass. Pe album li s-au alăturat chitaristul Adam Rogers și cântăreața Thana Alexa, soția domnului Sanchez.

Vă invit să ascultați și albumul Three Times Three, unde puteți reîntâlni eleganța timbrală a trio-ului lui Brad Mehldau, care a concertat pe aceeași scenă cu 2 săptămâni înainte.

P.S. Primul concert TwinArts pe 2016: Anouar Brahem Quartet, pe 12 mai, evident, Sala Radio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *