Ploua Brad Mehldau

Ploua

Antonio Sanchez

Cronică de concert Antonio Sanchez

01/12/2015 Comments (0) Blog

Antonio Sanchez

Antonio Sanchez este originar din Mexic și e toboșar, iar ca orice hispanic are muzica în sânge, e ceva nativ, ce nu cred că are o explicație științifică. Pe lista colaborărilor găsiți titani ai jazzului mondial ca Paquito D’Rivera (în calitate de lider al UN Dizzy Gillespie Orchestra, al cărei toboșar a fost) Avishai Cohen, Chick Corea sau Pat Metheny. Ca parte din grupul celui din urmă, Antonio Sanchez contribuie la trei albume premiate cu Grammy pentru cel mai bun album de jazz contemporan (Speaking of Now – 2003 și The way up – 2005) și Best Jazz Instrumental Album (Unity Band, 2013).

Antonio SanchezPopularitatea sa a crescut exponențial prin colaborarea cu conaționalul său, regizorul Alejandro Inarritu, la filmul Birdman, cu Michael Keaton în rol principal și cu 4 Oscaruri câștigate. Coloana sonoră, semnată de Sanchez, a primit nominalizări pentru best soundtrack la Globurile de Aur și BAFTA. Are patru albume de autor și participări ca instrumentist pe numeroase altele.

Dacă v-am făcut curioși, Antonio Sanchez va concerta alături de proiectul său Migration la Sala Radio din București pe 6 decembrie. Formula de concert îi mai include pe Seamus Blake – saxofon, John Escreet – pian și Matt Brewer – contrabas. Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventim.

Câteva cuvinte despre serile Jazz Night Out, despre care ați văzut probabil că scriu în permanență. Motivul este unul foarte simplu: am tot respectul pentru echipa TwinArts și eforturile lor de a aduce artiști remarcabili de jazz în România și de a educa publicul. Așa cum spuneam într-un articol precedent, jazzul nu este un gen muzical ușor accesibil, se digeră greu, anumite părți sunt greu de acceptat chiar de cunoscători. Recunosc la fel de sincer că datorită acestor spectacole eu unul am descoperit anumiți artiști. Ca semn de apreciere pentru munca lor, am încercat și încerc să pun și eu umărul, atât cât pot, încercând să popularizez evenimentele și artiștii implicați în ele. Abia aștept să văd ce pregătesc pentru 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *