TwinArts

3 pentru 2016 de la TwinArts

Joshua Redman

Joshua Redman

29/12/2015 Comments (5) Blog

Anul blogosferic 2015

La fel ca în anii trecuți, și în 2015 am realizat un articol de bilanț al activității mele în mediul online sau, ca să fiu mai concis, anul blogosferic 2015 așa cum a fost el în cifre. Înainte de a trece la categorii și cifre seci, aș vrea să spun câteva cuvinte. Oricât aș încerca eu să fiu de harnic, sunt mai curând un artist cu blog care scrie des decât un blogger în adevăratul sens al cuvântului. Pentru că, prin natura activităților pe care le desfășor, nu reușesc să fiu harnic ca un blogger pur-sânge, nu reușesc să onorez toate invitațiile primite și zău că nu din vreo aroganță de vedetă, ci pur și simplu nu reușesc să îmi fac timp.

Rugby GalerieAm scris foarte mult despre muzică și îmi place să cred că nu am scris prostii, că nu am făcut pe deșteptul și că am dat o mână de ajutor la educarea publicului. Am scris mult și despre sport, din toată inima unui suporter necondiționat al sportului românesc. Am câștigat premiul de Blogger Responsabil la CSR Media Awards și sper să nu dezamăgesc în continuare prin ceea ce voi scrie pe acest blog. În total, acesta este articolul cu numărul 167 pe 2015, ceea ce înseamnă o medie de 3 articole pe săptămână. Pe ForeverFolk m-am limitat la circa 2-3 articole pe săptămână, ajungând la un total de 120 de articole. O schimbare și în ceea ce privește proiectele secundare, am încetat colaborarea cu JazzCulture în luna august, dar am reluat activitatea pe www.roconferinte.ro. Acesta din urmă este, fără îndoială, un proiect de nișă, unde voi scrie doar atunci când subiectul este legat strict de cercetare și nu vizează un public mai larg. Sau când vorbim de promovarea unor evenimente legate de protecția mediului.

Un rol important, atât din punct de vedere al conținutului, cât și al aspectului financiar, l-a constituit munca pe blogul proiectului GeoSkills Plus, plus alte activități legate de comunicarea și diseminarea rezultatelor proiectului. El mi-a oferit și ocazia a două călătorii, una la Vilnius (am fost în premieră în Lituania) și una la Bruxelles.

Bugetul total facturat pentru activitatea mea în online a depășit în acest an, în premieră, 5000 de euro (a fost undeva în jurul a 6300 euro), o performanță ce va fi greu de egalat în 2016. La aceasta se adaugă diverse alte avantaje (cadouri, invitații la concerte, călătorii etc.). Ca să vă faceți o idee, suma reprezintă aproape dublul salariului încasat în 2015 de la Universitatea din București.

Anul blogosferic 2015 – topul agențiilor

Kooperativa Teambuilding anul blogosferic 2015

Când activezi în online, colaborezi foarte mult cu agențiile, așa că nici în 2015 nu i-am uitat pe oamenii din aceste instituții, realizând top 3 pentru colaborările de peste an. În mod clar, locul I revine Kooperativa 2.0., agenție din care, începând din octombrie, fac parte ca blogger asociat sau blogger satelit. Asta în cazul în care mai era nevoie de o legitimare a prieteniei mele cu oamenii de acolo – Cristi, Vlad, Cristi mic și toți ceilalți (că suntem vreo 17 în total, am descoperit asta în teambuildingul de la Snagov – poza de sus nu e deloc regizată!).

Rugby GaleriePe locul II, ca și anul trecut, sunt oamenii de la McCann PR, pentru proiectele desfășurate pentru Cappy și Coca Cola. Pe locul III i-am așezat în 2015 pe cei de la The Practice, cu care am avut o campanie foarte dragă mie, cea cu Bere Stejar pentru Cupa Mondială la Rugby, prin care am dus 6 oameni la Londra să susțină echipa României în meciul cu Irlanda.

Colaborarea cu Domeniile Sâmburești și Aqua Carpatica a rămas la fel de bună (vezi turneul Primăvara hoinară, cu Domeniile Sâmburești ca partener principal), la fel cu prietenii de la TNT Express România.

Holcim eu 2Anul acesta am legat o prietenie strânsă și cu oamenii de la Holcim, cărora le-am vizitat fabrica de la Câmpulung (foto dreapta) și la a căror petrecere de Crăciun am participat cu mare drag. Tot la colaborări pe termen lung și de succes aș adăuga TwinArts (care organizează Jazz Night Out) și clubul de baschet Steaua CSM EximBank București (am fost #BloggerLaSteaua în meciurile din Eurocup).

Cele mai citite articole

Cel mai citit articol este un articol scris în…ianuarie 2013. Peste 5000 de accesări pentru articolul despre Cum să scoți un album, semn că prea puțini sunt dispuși să împartă din experiența lor, astfel că oamenii ajung la articolul meu. Nu este singurul, mai sunt încă două articole din 2013 în Top 10 și chiar unul din 2012! (locul 10). Acest lucru mă bucură, e semn că am scris chestii valabile pe termen lung, nu doar news of the day. E suficient să căutați titlurile articolelor, nu am mai pus linkuri către ele. Dar cititorii mei sunt mai inteligenți ca ai lor, așa că sunt convins că le găsiți voi și le (re)citiți.

 1. Cum să scoți un album click aici
 2. Cronică de concert Robbie Williams
 3. Zi lungă și grea
 4. Substanța activă a unui medicament
 5. Un tramvai verde
 6. Despre azotați
 7. Profu’ de chimie
 8. Hai să vezi Stejarii în acțiune
 9. Ultimul haka al lui Jonah Lomu
 10. Români câștigători ai unui titlu de Grand Slam

Articole Un certain regard – sau articole la care eu țin, articole ce pot fi utile celor din jurul meu. Sau pe care le-am scris cu mare drag. Știu, subiectiv ca orice blogger.

 1. Ce chitară să îmi cumpăr
 2. Idei pentru un eveniment caritabil
 3. Eutrofizare
 4. O zi la Ațel și Dupuș
 5. Interviu cu Virgil Stănescu
 6. Nicu Alifantis și spiritul rugbyului
 7. City-Break Vilnius
 8. Ciocănești – Țara Dornelor
 9. Sportul românesc încotro
 10. Bicicliștii

5 Responses to Anul blogosferic 2015

 1. Felicitări și mult spor pe mai departe! Tu și o parte din cei menționați în acest articol ne inspiră pe noi, cei mai puțin (sau deloc 😀 ) cunoscuți, să ne continuăm munca în online!

 2. Make says:

  @Mort la datorie Merci, perseverenta e importanta, la fel seriozitatea. Deci, keep working!

 3. rivi says:

  prima cifră pe care o văd urmată de semnul monedei pe bloguri. Bravo și succes pe mai departe!

 4. Make says:

  @Rivi cred ca e al 3-lea an in care anunt suma aproximativa castigata. Chiar nu vad nici un motiv sa ascund asta. Merci de apreciere 🙂

 5. […] Marius Matache aka Make v-am tot spus pe acilea pe la mine. Căci stimabilul este pretenar. Nu are rost să îi […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *