EXPO TVR60

EXPO TVR60

2% Salvați Copiii

2% și 5 sugestii

28/12/2016 Comments (0) Blog

Anul blogosferic 2016

E deja tradiție să fac un articol de bilanț a activității mele din online, astfel că iată-mă în fața dvs. cu informații despre anul blogosferic 2016. Au fost 130 de articole publicate pe acest blog (acesta este 131), în scădere față de anul trecut, la care se adaugă circa 100 pe ForeverFolk și 3 pe RoConferințe. Da, sunt mult mai puține articole față de anii precedenți și cred că e normal, pentru că am scos album și am avut de muncit pentru promovarea lui. Considerând cât am cântat în acest an, cred că am făcut alegerea corectă.

cu-vasile-andreiBlogul m-a dus și la îndeplinirea unui vis mai vechi – o emisiune de sport produsă și prezentată de mine – Bilanț olimpic, la RFI, iar pentru asta le mulțumesc Inei, lui Cornel, Mihai și Amedeo, Edy și tuturor celor care au pus umărul la emisiune, dar mai ales sportivilor care au contribuit la realizarea ei (foto stânga, cu Vasile Andrei în studioul RFI). Am scris mult despre concertele altor artiști, îmi place foarte mult să scriu despre muzică, fără a avea pretenția că sunt vreun cronicar muzical, cu atât mai puțin un critic.

Cam în fiecare an a fost și câte un premiu, în 2016 a fost locul 2 la Webstock pentru Trubadur pe Drumul Cetăților, un proiect pe care, nu mă feresc să o spun, mi-l doresc și în 2017.

Anul blogosferic 2016 – cele mai citite articole

Conform Google Analytics, cele mai citite articole pe site-ul meu la 27 decembrie 2016, ora 15:30, sunt următoarele:

 1. Substanța activă a unui medicamentmatematica
 2. Cum să scoți un album
 3. Despre azotați
 4. Ce chitară să îmi cumpăr
 5. Amintiri din clasa a IX-a
 6. Șalăul din Dunăre are viermi
 7. Eutrofizare
 8. Eveniment caritabil – idei
 9. Cu Matache și Enel mergi la Electric Castle
 10. Biblioteca în secolul 21

Despre numerele 2, 3, 6 nu e nimic de spus, sunt scrise acum aproape 4, respectiv 3 ani și încă sunt căutate, semn că am scris niște articole de referință. Nu complete, dar care oferă informații valoroase. 1 , 4, 7, 8 fac parte din aceeași categorie, fac și ele 2 ani în curând. Singurele articole din top din acest an sunt 5 – scris absolut întâmplător (sau nu, că tot am aniversat cu fast 20 de ani de la terminarea liceului) și 9 – un concurs cu 2 invitații VIP la Electric Castle.

Anul blogosferic 2016 – articole Un certain regard

Ați putea spune că mă alint și aș fi zis că aveți dreptate, dar m-am uitat pe topul anului trecut și primele 3 recomandări Un certain regard din 2015 sunt pe lista celor mai citite articole din 2016. Sper să nimeresc la fel de bine și cu topul 2016 și la sfârșitul anului viitor să compar cu același succes. Unele sunt importante doar pentru mine poate, dar cred că pot fi lecții pentru alții despre cum îți poți îndeplini visele.

 1. Săli de spectacol în BucureștiCulele - Tudor Vladimirescu
 2. Clorul și apa potabilă
 3. Culele Olteniei (foto dreapta)
 4. Mânzălești în Culorile României
 5. Bucovina
 6. Crowdfunding
 7. Sportivii: profesioniști sau patrioți?
 8. Matematica unui album
 9. Howard Dell
 10. Trubadur în Cetatea Mediaș

Colaborări în anul blogosferic 2016

MânzăleștiTopul agențiilor cu care am colaborat este foarte succint și la obiect: 1) Kooperativa 2.0., 2) Golin, 3) Zaga Brands. Pentru Kooperativa nu cred că mai este cazul să justific, dar aș menționa, la prima strigare, proiecte ca cele cu aplicația Visa Travel Tools, My Fair Lady, Libra Bank – Academia de Banking, WatchShop și pentru sprijinul lor nemărginit pentru albumul Alchimie. Cu Golin a fost campania ce a vizat Erasmus, dar și colaborarea pe Mercedes, iar la Zaga Brands îmi e foarte drag proiectul Culorile României (foto dreapta). La colaborări aș adăuga și FantaziaPR sau MakeSensePR, fete tare dragi, cu care mă știu și intersectez deja de ceva anișori pe-aici.

La categoria branduri, mulțumiri speciale pentru Domeniile Sâmburești, sponsor al albumului Alchimie, Aqua Carpatica, sponsor al Târgului Național de Muzică Folk, Bitdefender, realizatori ai aplicației Drumul Cetăților și cei care au înlesnit proiectul Trubadur pe Drumul Cetăților, TNT Express România, și ei parteneri în Alchimie și suporteri pe termen lung ai artistului și cercetătorului Marius Matache. Mulțumiri echipei revistei BIZ (Marta, aveți o echipă fantastică!), mulțumiri TwinArts pentru colaborarea excelentă și pentru ceea ce oferiți spectatorilor români, mulțumiri, RFI, pentru colaborări și prietenie. Colaborări simpatice și cu enel sau Pernod-Ricard, premize pentru unele și mai faine în 2017.

Spre deosebire de alți ani, nu voi face și bilanțul financiar al anului, pentru că îmi e imposibil să o fac. Blogul a fost unealta de promovare a proiectelor muzicale, care au fost finanțate și prin expunerea oferită aici, ceea ce e foarte greu de cuantificat exact. Pot spune cu certitudine că politica de a munci în special pentru mine și mai puțin pentru alții a dat roade. Despre acțiunile mele de CSR (da, și artiștii fac așa ceva!) ați citit pe aici, nu e cazul să reiau, sper doar să fi schimbat un pic în bine viața beneficiarilor.

Tuturor celor care au trecut pe aici, mulțumiri și să ne recitim cu spor și în 2017!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *