România

România în spectacol

Matache + Poclitaru = Love

19/12/2014 Comments (2) Noutati

Anul muzical 2014

Anul muzical 2014 se apropie de final, astfel că profit de ocazie să fac, ca în fiecare an, bilanțul. Prima impresie ar fi fost să spun că a fost un an dificil, iar în esență așa a și fost, mai ales prin comparație cu 2013, unul cu adevărat excepțional din toate punctele de vedere, nu doar muzical. Pe de altă parte, în 2013 am lansat primul meu album, era normal ca entuziasmul să fie mare, la fel şi oportunităţile de spectacole de lansare, de emisiuni radio-tv și tot aşa.

Aşa că am stat şi m-am gândit la ce am realizat din punct de vedere muzical în 2014. În primul rând, am reuşit să deschid noi oraşe – Tulcea (aici e meritul noului coleg de scenă – Cristi Mihai – apropo, încă un câştig muzical!), Oraviţa, Braşov (cu 3 concerte chiar!), Bistrița, Reşiţa. E foarte important pentru mine să afle oameni noi despre mine.

Discografic vorbind, am reuşit să recuperez investiţia în albumul HOINAR prin Piaţa Matache, am rămas cu circa 100 de discuri (fac şi profit, deci!). Şi nu m-am culcat pe urechea succesului primului album, ci m-am apucat deja de cel de-al doilea. În plus, lucrez cu unul din cei mai tari oameni de studio din România – Victor Panfilov, iar spre deosebire de primul album, lucrăm doar cu instrumente reale, nu virtuale, nu samplere, nu clape, iar instrumentiştii sunt unul şi unul.  Încă un aspect pozitiv aş zice eu. Am apărut și pe albumul colectiv dedicat festivalului de la Fălticeni, cu piesa Colind pentru prieteni. 

Cu sprijinul total şi corespunzător al lui Radu, în februarie am avut primul meu clip oficial şi profesionist pentru piesa Cât de mult. Alături de Radu şi de Cristi, dar şi de Dan Byron, am sărbătorit 10 ani de carieră muzicală.

Ultimul aspect care mi-a trecut prin cap, dar nu cel din urmă ca importanţă: seria de spectacole de la Teatrul Mignon, Seri acustice la Mignon. Un proiect nebun ar zice unii, dar pe care l-am pus în practică – măcar în Bucureşti am reuşit să cânt constant într-un spaţiu cu adevărat de cultură, un teatru (şi asta lunar), iar asta este o creştere calitativă uriaşă pentru genul folk, nu doar pentru mine, mai ales că am pus umărul şi la spectacolele altora aici (Cristi Corcioveanu, Liviu Nechita).

RocknRegieDupă ce am scris toate cele de mai sus, îmi dau seama că anul muzical 2014 a fost unul foarte foarte bun pentru subsemnatul şi să îmi fie ruşine că am fost, pentru câteva momente, negativist! Iar el se încheie cu un concert neplanificat, alături de băieţii de la Ţapinarii, în această seară, la Rock’n’Regie (Str. Gheorge Ranetti nr. 16, evident, în Regie, pe partea cu Politehnica). Intrarea e liberă, discurile sunt la ofertă.

2 Responses to Anul muzical 2014

  1. Natural says:

    La Multi Ani si un 2015 si mai spornic! Te mai asteptam si-n Craiova.

  2. Make says:

    @Natural La fel, Daniel, sa ai un an bun si #cudetoate. Mi-as dori sa revin la Craiova, dar, din pacate, nu depinde doar de mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *