jurnal

Săli de spectacol în București

Fără cifra doi seriale

Fără cifra doi

03/01/2017 Comments (0) Noutati

Anul muzical 2016

Concertele de la Ceainăria GreenTea au fost ultimele mele apariții live din anul muzical 2016, astfel că a venit era un moment perfect să fac bilanțul anului abia încheiat. Dar răceala, piftia, revelionul au încetinit procesul, astfel că bilanțul pentru anul muzical 2016 vine ca primul articol pe 2017. Nu am cum să nu spun, pe scurt, că a fost un an excepțional pentru mine: album nou, așteptat, de fani și de mine, de trei ani, multe concerte, locuri noi în care am ajuns în premieră. Pe acestea aș vrea să le și menționez: Mărășești, Bacău, Gărâna, Eșelnița, Urziceni, pentru că le consider performanțe în sine (apropo de topul de mai jos).

Am depășit 600 de abonați pe contul de youtube și 1400 de oameni pe pagina de facebook de artist, am pornit un newsletter care a depășit deja 100 de abonați (acolo e doar despre muzică, acolo se anunță în premieră concertele și proiectele muzicale). Albumele sunt pe Deezer, Zonga, Spotify și celelalte platforme de streaming și distribuție digitală și vi le recomand cu căldură și acolo.

Anul muzical 2016 – cele mai tari momente

  1. matematicaLansarea albumului Alchimie de la Palatul Copiilor din București (foto dreapta).
  2. Recitalul de pe stadionul Arcul de Triumf din București, în deschiderea meciului România – Uruguay.
  3. Concertul din curtea bisericii fortificate Sf. Margareta din Mediaș, alături de Bitdefender, în proiectul Trubadur pe Drumul Cetăților.
  4. Turneul de iarnă – decembrie 2016 (Tecuci, Bacău, Humor, Câmpulung, București – 2 concerte la GreenTea).
  5. Spectacol Vatra Dornei, alături de Sorin Poclitaru, Ștefania Iacob și Sebastian Crăciun.

Mențiuni speciale: recitalul de la Gura Humorului, în deschiderea lui Nicu Alifantis, și concertul de la Lehliu, din octombrie.

Ce urmează în 2017

Ce putea fi altfel în 2016 și trebuie rezolvat în 2017? În primul rând, îmi pare rău că nu am ajuns în 4 mari orașe din România – Cluj-Napoca, Iași, Constanța și Craiova. Sunt destui oameni în aceste orașe care îmi apreciază muzica și la care vreau să ajung să le cânt, dar le-am pus pe lista către Moș Crăciun pentru 2017. Sunt deschis oricărui proiect muzical (reiau propunerea ca orice artist dorește să cânte o piesă de-a mea sau să facem o piesă împreună, debutant sau consacrat, să dea un semn), sunt dispus să cânt oriunde sunt respectate câteva principii și condiții minime privind calitatea unui spectacol.

Nu cred că se pune problema unui disc de autor în 2017, am încă mult prea multe exemplare de Alchimie ce trebuie să ajungă la oameni și nu prevăd o revoluție care să schimbe asta, deci răbdare. Dar mi-aș dori un clip nou, poate și o piesă nouă pentru un disc colectiv, dacă va fi și vreun concert filmat… cine știe!

Mă gândesc la tot felul de proiecte cu diverse branduri care să îmi permită să ajung în locuri și la publicuri diferite, cred că aceasta e șansa mea. Conform obiceiului, voi scrie proiecte, voi bate la uși, totul în speranța că o parte se și materializează. Oricine crede că poate da o mână de ajutor (relații la case de cultură/cluburi/primării unde s-ar putea face un spectacol), să nu ezite să mă contacteze.

Vă mulțumesc tuturor că mi-ați fost alături în 2016!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *