Ora de muzica

Chelneri de Romania

27/03/2013 Comments (1) Blog

Artistii si impozitele

In luna martie parca toate o iau razna (o sa va povestesc intr-o zi despre saptamana pe dos intr-un articol separat). Dar anual, in martie, imi aduc aminte ca trebuie sa platesc taxele si impozitele pentru casa si masina. Evident, nu va ganditi ca imi aduc aminte mai devreme de ultimele zile si atunci, la fel de evident, e coada si omor.

Dar sa revin la taxele si impozitele pe care le platim cu totii, artisti sau nu. Anul asta am avut noroc, am ajuns la o ora relativ matinala (cam 8.30) si nu era multa lume la coada. Cand mai aveam 2 persoane in fata, bag mana sa scot portofelul, pentru bani. Vad insa terminalul pentru plati cu cardul si mi-am adus aminte de invataturile lui Mosie Guran, care spunea ca, daca iti scoti integral salariul la bancomat, anual pierzi cam jumatate dintr-un salariu. Ori la plata cu cardul a impozitelor, comisionul e zero. In plus, habar nu aveam ce suma am de platit, pentru ca instiintarea de plata inca nu sosise prin posta (desi era 15 martie), iar cash nu aveam decat vreo 250 lei si gaseste un bancomat atunci cand ai nevoie de el iar da ca il gasesti, roaga-te sa aiba si bani. Asa ca pentru a nu ramane fara cash si pentru a evita drumul pana la bancomat, mi-am scos tacticos cardul de salariu si am platit cu el.

Cand sa plec, unul din domnii care se ocupa de paza institutiei (politie locala sau ceva firma de securitate) mi-a oferit un formular pentru ca anul viitor sa platesc impozitul de acasa (ulterior, formularul a venit si prin posta). L-am completat, l-am depus la unul din functionarii de acolo si va informez ca anul viitor platesc impozitele de acasa, online, cu cardul, in orice zi, la orice ora.

Daca inca nu v-ati platit taxele si impozitele pentru case, masini, terenuri pentru 2013 (pana pe 31 martie primiti bonificatia de 10% din partea statului), dar si amenzile (soferii, se aude?), aveti mai multe modalitati si locatii unde o puteti face:

Exista si o competitie nationala privind plata impozitelor si taxelor locale cu cardul, ce are loc pana la sfarsitul lunii, iar orasul cu cele mai multe plati efectuate cu acest instrument de plata va primi titlul de Orasul Viitorului. Toate informatiile despre plata impozitelor si taxelor le gasiti si in aplicatia de facebook dedicata, iar daca stai bine cu norocul, poti sa te alegi si cu un Samsung Galaxy SIII.

P.S. In mai trebuie sa merg inca o data la dari si biruri, de aceasta data la Administratia Financiara, pentru Declaratia 200 (pentru ca artistul de mine are si contracte pe drepturi de autor, deci..alte obligatii).

One Response to Artistii si impozitele

  1. […] joc “Monopoly Electronic Banking” + 10 de puncte Blogal: Marius Matache, care a participat cu acest […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *