selfie Suavul demodat

Un selfie = un premiu

Concluzii de turneu național

22/03/2015 Comments (0) Noutati

Așteptare

așteptareDoamne, și cât așteptasem drumul la Gura Humorului! Evident, pentru concert, urma să cânt într-un loc civilizat, cu oameni calzi și dornici de muzică folk, într-un oraș care mi-e drag! Urma un spectacol făcut din respect pentru public și artiști. Dar mai presus de toate, mi-era dor să ne vedem, să stăm la povești, să punem țara la cale, să îți arăt ideile pentru proiect, să vedem cum mai facem un pas înainte cu scos folkul din locurile unde nu trebuie să fie: în fum, în zgomot, în beciuri improprii, în ignoranță și disconfort, pentru public și artiști.

O așteptare grea, însă, plină de peripeții. Am ajuns la Humor aproape mut, cu o sacoșă de pastile după mine, cu aparat de aerosoli cumpărat din Suceava și sperând într-o minune de a putea cânta câteva piese. Pentru cei 200 de oameni ce știam că ne așteaptă, la rândul lor, să ne vadă.

Faptele de vitejie se fac cu oameni care vor să schimbe ceva, cu oameni care nu vizează profitul lor imediat și indiferent de consecințe. 200 de oameni într-un orășel de 15.000 de locuitori echivalează cu 20.000 la cele 3 milioane ale Bucureștiului (cu tot cu suburbii). Domnul despre care vorbim umple, așadar, cu folk, un stadion Dinamo în fiecare lună. Sau, aplicând niște corecții, de două ori Sala Palatului. Cu japca (așa cum îi place să spună), cu telefonul, cu bilete în buzunar în permanență. Îi e greu, oamenii sunt din ce în ce mai puțin dispuși să plătească pentru cultură. Nici Joaquin Cortes nu a fost sold out, nici Kurt Elling, oameni care fac istorie în dans și muzică. Dar insistă, vrea să se îmbogățească din folk și poezie, să își ia Mercedes din drepturi de autor. Am promis că i-l fac cadou când iau primul Grammy.

Ce nu știe este că el e deja miliardar în suflet (în poza de sus e un extras de cont). Pentru căldură, pentru încredere, pentru prietenie, îți mulțumesc, dragul meu Sorin!

P.S. Articolul de față e scris înainte de concert, ce am simțit după concert e disponibil pe pagina mea de facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *