Jazzappella: perfectiunea muzicii

Sonoritati de aspirator

19/01/2013 Comments (2) Blog

Auditul consumului de alcool

Azi am implinit 5 zile de cand nu am mai baut, unora poate o sa li se para o nimica toata, alti ma vor felicita si imi vor spune tine-o tot asa, dar eu sunt FERICIT!

Randurile de mai sus, publicate pe forumul AlcoHelp, apartin unui consumator abstinent si poate doar cei care au trecut printr-o astfel de problema sau cei care au trait langa un consumator problematic de alcool pot intelege bucuria celui care le rosteste. Pentru ca, asa cum am mai spus, consumul abuziv de alcool este o boala ca oricare alta, cu patologie, cu tratamente etc.

Am povestit de mai multe ori despre consumul responsabil de alcool, de consumul abuziv de alcool, de problemele ce apar datorita acestuia din urma si de proiecte desfasurate de ALIAT (Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor). Ca o concluzie a tot ce am povestit pana acum, va invit sa urmariti o scurta prezentare.

Si daca doriti sa faceti testul de evaluare a consumului de alcool o puteti face si prin aplicatia de facebook. Testul este realizat si recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii si este primul test acceptat de toata comunitatea academica si de profesionisti  in diagnosticarea precoce a consumului problematic de alcool (stiti cat de importanta e identificarea cat mai rapida a problemei pentru a creste sansele de vindecare). Pentru a se ajunge la aceasta varianta, raspunsurile la intrebari au fost corelate cu examene clinice medicale, rezultand in final un instrument credibil in stabilirea unui diagnostic corect.

Daca voi sau prieteni, rude sau cunostinte ale voastre au nevoie de un sfat avizat intr-o problema legata de consumul de alcool, in orice moment, specialistii AlcoHelp va stau la dispozitie pentru a va consilia si a va oferi solutii. Echipa lor este una extrem de bine pregatita, interdisciplinara si include specialisti din toate domeniile implicati in combaterea consumului problematic de alcool. Proiectul AlcoHelp este realizat cu sprijinul HEINEKEN Romania.

2 Responses to Auditul consumului de alcool

  1. Bine de stiut! (chiar de pus semn de carte)

  2. […] Marius Matache (care în curând va lansa albumum „Hainar… prin Pia?a Matache) a publicat un articol despre Alcohelp Audit, un instrument disponibil pe Facebook prin care pute?i face un test de evaluare asupra situa?iei consumului dumneavoastr? de alcool. Articolul este disponibil aici. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *