Alchimia toamnei

Un film-concert

19/09/2013 Comments (0) Noutati

Aylin Cadîr & The Lucky Charms – un început

Zilele acestea sunt foarte prins cu activitati de cercetare, asa ca nu am apucat sa fac prea multe. Dar Daniela, colega mea de la JazzCulture, a fost la concertul Aylin Cadîr pentru bloggeri si a scris cateva randuri, fapt pentru care ii multumesc din suflet.

Nu departe de centrul Bucureștiului, printre străzi întortocheate, se află un loc în care oricare pasionat de muzică (și, mai ales de jazz) s-ar simți ca acasă: JazzBook. Iar acum două seri, la invitația lui Vlad și a lui Cristi, am poposit pentru prima dată în acest loc, acolo unde am ascultat-o pe Aylin Cadîr și band-ul care o împinge” de la spate (The Lucky Charms) să-și urmeze pasiunea: să cânte din suflet și cu suflet, povești de jazz.

Cei mai mulți dintre noi au auzit de Aylin după mult discutatul și popularul concurs (la acea vreme) Alege Asia. Concurs în urmă căruia s-a născut trupa Pops și moment în care Aylin și-a început cariera în muzică. Între timp, Aylin s-a reorientat de la pop-dance la jazz-pop, adunând în jurul ei (cu grijă și curaj, aș spune) instrumentiști de jazz talentați, cu mare potențial, precum cei de la The Lucky Charms.

Concertul din JazzBook a fost un cumul de experiențe culturale. Toate, trecute prin filtrul muzicii. Trecând de la teme de jazz la reinterpretări de piese turcești, Aylin a completat cu atenție și carismă band-ul The Lucky Charms. Și spun atenție pentru că, pentru toate domnișoarele prezente la concert, Aylin a pregătit un cadou în forma unui mesaj muzical personalizat.

Aylin Mesaj

“sometimes it gets so crazy but I still love the music and it`s swing”

În acest fel ne-a fost prezentată o mostră din albumul de debut din cariera solo, Cloud, pentru care au compus Christie (Moonlight Breakfast), Alex Burcea (fost component al trupei Mandinga), Elena Moroșanu (Jazzappella), Bazooka și Ciprenko. Cât despre momentul preferat din concert, am aplaudat, mai ales, prestația la flaut a lui Alex Burcea. Poate și pentru că acest instrument este folosit rar în compozițiile de jazz și are o “aromă”  aparte.

De final, mulțumiri lui Vlad și lui Cristi pentru invitație și mult succes lui Aylin și băieților de la The Lucky Charms!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *