Oraș accesibil pentru Oameni

Povești cu cântec. Începuturi

17/07/2014 Comments (0) Blog

Băiete, încă un rând!

Dă Chinezu un mail într-o zi că mergem marți la bere cu toată Kooperativa 2.0., că ne-a invitat Iulia la o chestie simpatică. Ajungem pe Mântuleasa 50, la Daiazic, o terasă ascunsă sub niște copaci, ne așezăm la o masă și dau să cer un meniu. Ce-ai, mă, care meniu, îmi dă Cristi un ghiont, mai bine ia Încă un rând. Eu confuz, nu îl luasem nici pe primul! Îmi ia telefonul, intră în AppStore (o găsiți și în varianta de Android), îmi descarcă aplicația Încă un rând (gratuită evident), apoi îmi spune că acum pot să comand liniștit.

Imediat, am făcut cunoștință cu cei trei programatori români ce au pus la cale ghidușia de care vorbim. Erau în ceva crâșmă în centru și după ce au stat 45 de minute să li se ia comanda, au zis că trebuie să facă o aplicație în care să vezi meniul, cât costă fiecare produs în parte, să comanzi rapid (ai și câmp pentru detalii, să spui dacă vrei 2 sau 3 cuburi de gheață lângă Jack!) și..să te bucuri de băutura ta. Tot pe aplicație ceri nota de plată sau poți lăsa managerului un feed-back, ca data viitoare să fie pahar personalizat corespunzător berii pe care o bei. Cum știe chelnerul la ce masă ești? Simplu, au un cod QR la fiecare ma (să, iar ca să finalizezi comanda, trebuie să îl scanezi. Cum știi că a ajuns comanda? Primești notificare pe telefon.

Cu ce îi ajută pe managerii de localuri? În primul rând, economisește 3 drumuri ale chelnerului: aducerea meniului, preluarea comenzii (îl vezi prima oară pe chelner când îți aduce prima bere, dacă nu ții la băutură, e și singura oară!) și livrarea notei. Apoi, în funcție de comenzi, pot afla mai multe despre clienții ce le calcă pragul și le beau berea. Nu în ultimul rând, dacă organizează evenimente în stabilimentele pe care le conduc, acestea vor fi publice pentru clienții care folosesc aplicația. Aplicația este disponibilă pentru moment în 4 puburi partenere: Jazz Book, În Culise, Alandala Cafe şi Daiazic (unde am fost și noi).

Iar dacă nu ați înțeles cum funcționează, Vlad a fost mai explicit și a filmat întregul proces!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *