Kings of Leon

Kings of Leon (cronică)

Marea Neagră Atlantic4

Atlantic4 pe Marea Neagră

21/06/2017 Comments (0) Blog

Bernhoft

Muzica scandinavă îmi apare tot mai des în cale și sunt fascinat de artiștii pe care îi propune, primele exemple fiind Ane Brun și Eivor. Acum i-a venit rândul lui Bernhoft, un norvegian cu un look de tocilar, care după ce a cântat în tot felul de formule (Explicit lyrics, Span) a decis că e timpul să își vadă de drumul lui. Rezultatul constă în 5  albume de studio și 2 albume live, bine apreciate de criticii muzicali. Și deși este recunoscut pentru tot felul de loop-uri și alte jucării tehnice, ca un folkist care se respectă eu vă propun o piesă…acustică.

Cu ocazia vizitei în India din a doua jumătate a anilor ’60, John Lennon compune piesa Child of Nature,  căreia în 1971 îi schimbă versurile și așa apare Jealous guy, inclusă pe primul său album solo, magine. Printre cover-urile notabile după această piese se numără și varianta lui Roxy Music. La Transpoziții muzicale eu vă propun să ascultați Jealous guy în varianta Bernhoft. 

Dacă sunteți curioși să îl vedeți live, aveți ocazia să o faceți pe 20 octombrie, ora 20.00, în clubul Fratelli Studios din București. Biletele la concertul Bernhoft &The Fashion Bruises costă 95 de lei și sunt disponibile în rețeaua Eventim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *