Gregory Porter

Gregory Porter – Let it be

Oravița oportunități

Oportunități

07/12/2016 Comments (0) Blog

Berti Big Band

Berti Barbera e unul din oamenii pe care fie îi iubești, fie îi urăști, cu adevăruri spuse mult prea direct pentru anumite persoane, cu păreri contondente, dar corecte. Pentru că ne unesc mult prea multe lucruri importante – muzica, rugbyul, Bucovina – eu fac parte din prima categorie. Dincolo de om, unde gusturile nu se discută, Berti e unul din muzicienii cu care am avut bucuria și onoarea să cânt, pe care îl apreciam încă de la începuturile mele în muzică datorită emisiunii Taverna de la TVR (da, cândva la TVR se făceau emisiuni muzicale de calitate – e mult de atunci, însă…) și a colaborărilor sale cu muzicieni pe care îi prețuiam.

Berti BarberaNu mai știu cum ne-am cunoscut – cred că la rugby, deși prima oară am interacționat la concertul George Michael din 2007, prin intermediul lui Marcel Platon. Apoi ne-am mai intersectat pe la concerte, ca spectatori sau ca artiști (odată la Alba, la folk, sigur). În 2014 am cântat împreună pentru prima oară, într-un concert la Mignon, și ne-am înțeles pe scenă foarte bine. Astfel că nu am ezitat nici un moment în a-l invita să îmi fie alături pe scena de la Palatul Copiilor atunci când am lansat Alchimie.

Pe Berti Barbera l-am avut ieri invitat la Canapeaua Artiștilor la Kooperativa (filmarea este mai jos dacă nu ați văzut live-ul), să ne jucăm și să povestim. Îl așteptam demult, dar am avut și un prilej cu adevărat remarcabil. Pe 13 decembrie, Berti va cânta la Sala Radio însoțit de Big Band-ul Radio, condus de Ionel Tudor. Iată ce spune chiar solistul despre acest spectacol:

Concertul se va numi BIG BAND BLUES DROP și va conține un repertoriu de blues și derivate ale acestuia. Fiecare piesă pe care o voi cânta va conține o picătură de blues și va fi orchestrată pentru orchestra big band.

Concertul, ce include standarde de blues, boogie sau rock’n’roll, începe la ora 19:00, biletele costă 20, 15 sau 10 lei (da, foarte puțin pentru un concert de asemenea nivel) și zău că merită să veniți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *