rocker

Festival I am the rocker

final FITS 2015

Final de FITS

23/06/2015 Comments (0) Blog

Beth Hart la București

Beth Hart e una din vocile feminine ale anilor recenți care sunt greu de categorisit, dar și greu de trecut cu vederea. Subsemnatul a descoperit-o în proiectul Don’t explain, alături de Joe Bonamassa, din 2011, un album ce include 10 preluări ale unor piese cu greutate din zona blues și soul, aparținând unor artiști ca Etta James, Aretha Franklin, Ray Charles sau Tom Waits. Și dacă tot am zis, ia să vă dau o mostră, să ascultați cât citiți mai departe.

Spuneam mai sus că e greu să spui că Beth Hart seamănă cu cineva anume. Are un pic din Janis Joplin, dar și din Etta James (că doar de ce credeți că v-am dat exemplul de mai sus), are o voce puternică să poată cânta rock, dar și feeling-ul de blues și soul. În 1993, într-un talent show, a cântat Lucy in the Sky with Diamonds a celor de la The Beatles într-o variantă pop. Pe Janis a întruchipat-o în musical-ul, Love, Janis. A avut parte de o viață tumultoasă, cu prima vizită la dezalcoolizare la doar 13 ani, cu sora pierdută la 20 de ani datorită HIV, consum de droguri, a început de jos, cântând pe stradă, ajungând mai apoi să cânte cu chitariști geniali ca Jeff Beck, Slash sau Bonamassa. Apropo de acesta din urmă, după colaborarea fructuoasă de la Don’t explain a fost extinsă de cei doi la Seesaw (2013), pentru care vor primi o nominalizare la premiile Grammy. Și dacă am zis de Jeff Beck, iată cum arată o piesă cu cei doi.

Dacă nu v-am convins cu cele două piese de mai sus, găsiți suficiente dovezi pe youtube la o simplă căutare Beth Hart. Dar eu zic că dacă pe 21 iulie sunteți în București, acest concert, găzduit de Sala Palatului, e unul care merită atenția voastră. Biletele sunt disponibile in rețeaua VreauBilet (Mag. Unirea – et. 2, magazine EuroGSM, Sala Palatului, Librăria Eminescu), dar și online pe www.blt.ro, www.bilete.ro, www.bilet.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *