Rio

România pregătită de Rio

mingi handbal naturalizare

Handbal și naturalizare

28/07/2016 Comments (0) Sport

Bilanț Olimpic la RFI

Bilanț Olimpic înainte să înceapă Jocurile Olimpice? Păi….da! Mi-am propus să mă bag în ședință și să mă pun în slujba sportului mai mult decât prin ceea ce fac aici pe blog. Astfel că de sâmbătă, 30 iulie, voi realiza emisiunea Bilanț Olimpic la RFI România, dedicată Jocurilor Olimpice de la Rio, ce încep pe 5 august. De ce o fac? Simplu, din dragoste pentru sport și din respect pentru sportivii români care încă reușesc să facă performanță, deși sistemul îi ajută foarte puțin. Pentru ei am considerat că merită să muncesc timp de șase săptămâni în plus față de tot ce făceam deja.

Bilanț Olimpic FlacăraVor fi povești ale Jocurilor Olimpice (episoade cu boicoturi, povestea celui mai sângeros meci de polo din istorie etc.), vor fi discuții cu invitați din lumea sportului, oameni care au participat la olimpiade, vor fi întrebări despre ce nu merge în sportul românesc, vor fi știri despre sportivii români prezenți la Rio, sper să reușim să vorbim la telefon cu Lucian Lorin (directorul de comunicare de la COSR) și eventual și cu câțiva sportivi (vă dați seama că nu va fi ușor, ei sunt pe alt fus orar, au probe de pregătit etc.).

Pot să vă anunț deja primii doi invitați: Alin Petrache, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român pe 30 iulie și Andrei Iosep, fostul poloist, participant la JO de la Londra din 2012 și omul căruia îi datorez participarea mea ca spectator la Londra și apropierea de sportul românesc. Tot lui Andrei îi mulțumesc pentru episodul-pilot, cu el am exersat emisiunea, am încercat să vedem cum mă mișc eu, cum ne încadrăm în cele 30 de minute de emisiune. Iar lui Alin pentru că a acceptat să vină la emisiune deși în perioada aceasta știu sigur că are 1000 de griji.

Le mulțumesc oamenilor de la RFI – Ovidiu, Ina, Cornel, Cristi, Mihai, Andreea, Andreea, Anca, Mircea, Ame și tuturor celor din echipă – pentru că au încredere în mine și pentru că după 8 ani există iar sport la RFI. Sper să nu îi dezamăgesc și să reușim să oferim ascultătorilor o emisiune interesantă, iar olimpicilor români expunerea pe care o merită.

Cum puteți asculta Bilanț Olimpic

Medalia lui Razvan MartinEmisiunea Bilanț Olimpic este difuzată sâmbăta, începând cu ora 10:10 la RFI România. RFI este disponibil în FM în şase oraşe din România – Bucureşti (93.5 FM), Iaşi (97.9 FM), Craiova (94 FM), Sibiu (89 FM), Cluj-Napoca (91.7 FM), Timişoara (96.9 FM) – şi Chişinău (107.3 FM). De asemenea, poate fi ascultat şi online pe www.rfi.ro sau prin intermediul aplicaţiei mobile disponibile pe Google Play.

Eu îmi doresc cât mai multe motive de povestit de tipul celei din dreapta – e “bronzul” lui Răzvan Martin de la Londra, în proba de haltere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *