Alba 2014

Premiile ForeverFolk 2013

24/03/2014 Comments (1) Blog

Billy Idol în România

OK, titlul spune totul: Billy Idol revine în România, pentru două concerte la București și Cluj-Napoca. Da, revine, pentru că în iulie 2006 el concerta pentru prima dată pe plaiuri mioritice la Arenele Romane din București. Ceea ce reprezenta pentru mine cu adevărat luarea la cunoștință a muzicii domnului care nu a ținut niciodată cont de regulile nescrise ale showbizului, supărând adesea adepții rockului sau punkului datorită puternicelor influențe de Beatles si Stones, pe care chiar Idol le recunoștea într-un interviu acordat ziarului The Telegraph în 2011 [link].

Cum am ajuns la concert? Datorită unui om de radio care, trebuie să recunosc, a contribuit semnificativ la cultura mea muzicală (mai țineți minte ce scriam despre Peter Gabriel, da?). Marcel Platon, căci de el este vorba, mă sună în ziua concertului și mă întreabă dacă nu vreau să merg la concert la Billy Idol, că are o invitație în plus. Recunosc că nu m-a dat pe spate entuziasmul, neștiind prea multe despre muzica domnului, pe care îl știam mai degrabă ca un trouble-maker decât ca număr de piese, singura pe care aș fi recunoscut-o fără probleme fiind Cradle of love. Marcel a știut să fie convingător, iar eu am făcut un lucru foarte bun: l-am ascultat și m-am dus. Iar rezultatul a fost o revelație asupra muzicii artistului, dar și un câștig imens, șansa de a asista la un concert de excepție.

În primul rând, am avut ocazia să îl văd într-o formulă de turneu remarcabilă, ce îi includea pe Steve Stevens, un chitarist fabulos și Derek Sherinian, un clăpar despre care v-aș spune că doar că a făcut parte din Dream Theater și a concertat și înregistrat alături de Alice Cooper, Kiss, Malmsteen sau Black Label Society, iar acestea sunt doar primele nume care îmi vin în minte. De altfel, pe Steve Stevens, geniul din spatele multora din hit-urile Billy Idol, îl veți vedea și pe 29 iunie la Arenele Romane din București și pe 30 iunie la Cluj-Napoca, pe Cluj Arena. Apoi, din setlist-ul de concert nu a lipsit nici una din piesele sale de rezistență: Sweet 16, Dancing with myself, Cradle of love, Rebel yell, White wedding, Hot in the city (vezi clipul de mai jos), Eyes without a face sau Speed. Nu în ultimul rând, Idol într-o dispoziție de cântat fantastică, ce l-a făcut să cânte inclusiv In the summertime (Jerry Mungo) și Jump (van Halen) în cele două ore și jumătate cât a stat pe scenă. Mă rog, vorba vine stat, pentru că practic a fost într-o permanentă agitație browniană.

Billy IdolDacă vă hotărâți să vă luați bilete la concertele Billy Idol și vă și grăbiți un pic, până pe 25 martie 2014 puteți beneficia de etapa de presale, cu prețuri promoționale pentru biletele din categoria regular (128,4 lei în loc de 160,5 lei). Biletele se găsesc online pe Eventim.ro sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librăriile Cărturești). Biletele pot fi achizitionate și în doua rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15. Și îmi spuneți după dacă ați avut aceeași revelație față de rebelul Billy Idol.

One Response to Billy Idol în România

  1. […] Matache care a participat cu acest articol. – invitație dublă la concertul  Billy Idol din 29 iunie 2014, din București- […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *