Muzician

Activez în muzica folk de 15 ani (primul meu concert a avut loc pe 8 aprilie 2004, în Club Big Mamou din București), timp în care am cântat în diferite formule de trupă (I’mperfect), proiecte (Gashkademia de Folk) sau singur. Din 2007, cânt ca Marius Matache&Folk Band Imperfect, trupă ce include, în funcție de proiecte, diferiți muzicieni (nai, pian, vioară, bas, percuții etc.).

Am susținut recitaluri în festivaluri de muzică folk (Alba Iulia, Suceava, Mediaș, Folk You, Fălticeni etc.) sau alte evenimente culturale de amploare (Festivalul de Epigramă de la Brăila 2013, Festivalul de Film Documentar Toamnă la Voroneț, Zilele Aradului 2013, Festivalul Cetăților Dacice 2007 etc.), dar și spectacole individuale (Alchimia toamnei – București 2013, Iași, Botoșani, Gura Humorului – 2015, Teatrul Excelsior, MP3 – Onești 2013, Cinema Capitol, seria de spectacole Seri acustice la Mignon – București 2014-2015, Teatrul Mignon) sau concerte de club în foarte multe orașe din țară.

În 2010 am compus un imn pentru naționala de rugby a României care încă se difuzează pe stadionul Arcul de Triumf la meciuri.

În 2013 am lansat primul meu album de autor, intitulat HOINAR prin Piața Matache, lansat în 27 de orașe din România. Sunt prezent pe patru albume colective (Ziua de Mâine 2008, Folk din pana mea! 2011, Fălticeni Folk 2014, Folk din pana mea! Vol. 2 206) și pe un album al formației Țapinarii (2010 ani de folk alternativ). Colaborări cu Daniel Iancu și Ovidiu Mihăilescu.

La începutul lui februarie 2014 am lansat primul meu videoclip oficial, pentru piesa Cât de mult, ce a strâns peste 3000 de vizualizări în primele două săptămâni, iar în acest moment a depășit 18.000 de vizualizări. Clipul este disponibil aici http://www.youtube.com/watch?v=fAn9zkAekyY

În noiembrie 2014 am început munca la cel de-al doilea album, realizat integral pe versurile poetului Sorin Poclitaru și avându-l ca producător muzical pe Victor Panfilov. La album au contribuit, printre alții, Vlady Săteanu (bas, Sarmalele Reci), Vova Sergheevici (tobe, Tavi Colen Band, ex-Spitalul de Urgență, ex-Bandidos), Cristian Mihai (nai, voci auxiliare), Lyuben Gordievski (keyboards, ex-Pro Consul), Alex Panfilov (chitare).

Realizarea albumului a avut la bază o campanie de crowdfunding prin care fanii individuali și sponsorii au putut sprijini financiar finalizarea Alchimiei. S-au strâns astfel aproape 3000 de euro ce au mers către multiplicarea albumului și realizarea unor materiale promotionale (bannere, tricouri, magneti, căni).

În 2015 am realizat primul meu turneu național de amploare, intitulat Primăvara HOINARă, ce a inclus 11 orașe din întreaga țară. De asemenea, am susținut alături de poetul Sorin Poclitaru trei spectacole Alchimia toamnei, la Iași, Botoșani și Gura Humorului.

Albumul Alchimie a fost lansat în primăvara lui 2016 printr-un spectacol la Palatul Național al Copiilor, dar și în alte zece orașe din țară (Timișoara, Reșița, Gura Humorului, Botoșani, Ploiești, Mediaș, Lehliu, Bacău, Alba Iulia, Onești). Tot în 2016 am concertat în premieră la Gărâna (Hanul La Răscruce), Rm. Vâlcea și Zilele Orașului Mărășești. Am susținut de asemenea un recital pe stadionul Arcul de Triumf în deschiderea meciului România – Uruguay (26 noiembrie).

În 2017 am făcut parte din trupa Teatrului Masca în cadrul Festivalului Internațional al Statuilor Vivante, București, susținând reprezentații timp de 7 zile. Recitaluri în cadrul festivalurilor Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiș, Salonul de Folk și Blues “Gil Ioniță” Bacău, LollyBoom București. Două spectacole de folk la Teatrul de Comedie din București, în cadrul unui proiect coordonat de mine și finanțat de Primăria Sectorului 3 în cadrul programului de fonduri nerambursabile pentru ONG-uri.

2018 a demarat cu un turneu intitulat Poveștile Alchimiei, ce a inclus 10 orașe (Mediaș, Sibiu, Dorohoi, Cluj-Napoca, Baia Mare, București, Bacău, Brașov, Brăila, Zlatna). Festivaluri în care am susținut recitaluri: VAMAdus Folk Vama Veche, Flori pentru Suflet – Remember Florian Pittiș, Folk Minor Fest Tecuci, Printre Măguri, Folk Fest Remember Costinești, Târgul Național de Folk 2018 Gura Humorului, Salonul de Folk și Blues. Am cântat în premieră la Târgu Jiu și Târgu Neamț, am depășit 1000 de abonați pe contul de YouTube și am început lucrul la un nou album, cu piese de iarnă.

Discografie

Albume de autor

  1. HOINAR prin Piata Matache, 2013, Patria Records (foto dreapta)
  2. Alchimie, 2016, Asociatia FAIR.

Albume colective, invitat pe albumele altor artisti

  1. Triplul album colectiv, editat de Consiliul Judetean Alba dupa editia a 4-a a festivalului de folk Ziua de Maine (2008);
  2. Albumul 2010 ani de folk alternativ al baietilor de la Tapinarii, pe piesa Sfarsit si inceput de lume (2010);
  3. Albumul colectiv Folk din pana mea! pe versurile lui Sorin Poclitaru (2011), cu doua piese: Balada pentru bormasina si tarnacop si Hai sa!.
  4. Albumul colectiv Fălticeni Folk 2014, editat de Asociația Fălticeni Cultural, în colaborare cu Asociația F.A.I.R., cu piesa Colind pentru prieteni

 

One Response to Muzician

  1. […] gratuit la Workshop-urile “Dezvoltare antreprenorială pentru tineri muzicieni” susținut de Marius Matache și “Poezie si Text” – susținut de Dan Ilcuș. Workshop-urile vor fi deschise pentru […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *