Doua noi canale de televiziune de profil documentar pe...

Motzu

La multi ani, Motzu Pittis!

04/10/2012 Comments (3) Blog

Birou de blogger muziciano-chimisto-sportiv

M-am lamurit de multa vreme: am ceva de nomad in mine. Si nu ma refer doar la faptul ca sunt vesnic pe drum (asta mi-e soarta, vorba cantecului), ci si la faptul ca reusesc sa am nu unul, ci 3 birouri. Da, ati auzit bine, 3 birouri. Un birou acasa (asta e clar), de fapt cam doua – o masa pentru desktop, devenita intre timp spatiu de depozitare, si o masuta joasa pe care de fapt lucrez la laptop, desktopul devenind intre timp o mobila simpatica si pe care, din cand in cand, mai lucrez in Corel (nu pot desena pe laptop – pasarici pe creier!). Acestea sunt, insa, doar spatii cu folosinta redusa. De ce spun asta? Pentru ca sunt unul din acei care, vorba celor de la Mobexpert, traiesc la serviciu (living at work in original).

Explicatie: doctoratul meu este in chimie, dar dintotdeauna (aproape 14 ani) eu am lucrat la un centru de cercetare din facultatea de geografie, printre geografi, astfel ca sunt un fel de struto-camila: cand sunt cu geografii, sunt chimist; in medii populate cu chimisti, sunt geograf.

Al doilea birou este cel de la centrul de cercetare. Lucrez in aceeasi camera de mai bine de 7 ani (de fapt, nici nu mai tin minte cand ne-am mutat, dar in 2005, cand scriam la doctorat, eram deja aici). Deci putem spune ca am trait multe in aceasta incapere (nici nu va imaginati!). Cate a vazut biroul asta la care scriu….ar lua ani intregi de povesti! E clar ca e parte din viata mea, chiar daca, de cele mai multe ori, nu se vede de hartii. Dar stiti si voi ca oamenii geniali sunt, in general, dezordonati! Partea buna e ca, de cele mai multe ori, reusesc sa gasesc acea hartie foarte importanta de care am nevoie si pana la urma asta conteaza. Ca sa nu mai spun ca, de multe ori, daca pun ceva “la locul lui” (whatever that means…), acela e ultimul loc in care as cauta.

Si pentru ca pe acest blog se promoveaza transparenta totala, iata un scurt filmulet cu ce se gaseste pe biroul meu. Recunosc, e facut la 2 zile dupa curatenia de toamna (pe 1 octombrie a inceput anul universitar, deci o curatenie era absolut necesara). In plus, dosarele sunt indesate prin dulapuri, seifuri si alte cutii depozitate in boxa.

Pentru cei care nu stiu ce este obiectul pe care focalizez la un moment dat, e vorba de (senzational) un artefact numit “caseta audio”. Are valoare sentimentala! Tavile de plastic din dreapta (pardon, se cheama corole) sunt pline cu hartii din categoria “poate imi trebuie, desi nu mi-au trebuit de ani de zile, dar cine stie…”.

Biroul nr. 3 e la Facultatea de Chimie. Acolo ma duc in special pentru munca in laborator, dar cum experimentele de laborator presupun si timpi morti, mi-am incropit si acolo un coltisor (adica o masa+un scaun+un desktop) unde sa pot folosi la maximum timpul (in general pentru scris pe blog). Partea buna: in afara de computer, aici nu exista aproape nimic pe masa.

birouToata viata mea am avut o “fantezie” in materie de mobilier de birou. Un rollbox (nume oficial) sau sertare pe roti cum le zic eu (foto stanga, sursa fotografii: pagina de facebook Mobexpert).

La un moment dat, chiar am vrut sa ne cumparam (ne si vedeam corporatisti la stat, cu sertare pe roti etc.). Numai ca intre vrut si performanta administratiei universitatii e cale lunga, astfel ca…n-a fost sa fie. Pe scurt, am asteptat 3 luni un camion de mobila care nu a ajuns niciodata. Ramane o fantezie.

P.S. Tot plimbandu-ma pe pagina de facebook am gasit poza de sus – mi-ar placea sa tin cursuri intr-o sala de curs ca cea din poza.

3 Responses to Birou de blogger muziciano-chimisto-sportiv

  1. Dan Olteanu says:

    Transparentule!

  2. Make says:

    @Dan Olteanu adica se vede prin blog, nu? :)) Un fel de neglijee-blog :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *