Despre un sport care merita mai multa expunere: baschet

United Against Racism – un pas mic intr-o lupta...

14/03/2011 Comments (9) Sport

Blogerii invitati la un meci impotriva rasismului

LATER EDIT: Cei doi bloggeri care vor reprezenta online-ul romanesc la meci sunt Cezar Vasile (@CezarV) si Andrei Bogdan (@basicart).

Dragilor, am primit azi o invitatie la un eveniment care dincolo de faptul ca e un meci de fotbal, mi se pare foarte important ca si mesaj. E vorba de un meci de fotbal impotriva rasismului, organizat de mai multe organizatii printre care si Federatia Romana de Fotbal, ce va avea loc duminica, 20 martie 2011, la Mogosoaia, incepand cu ora 11.

Desi invitatia imi era adresata mie personal, m-am gandit ca ar fi mult mai de impact pentru reusita evenimentului, dar si pentru blogosfera romaneasca, sa trimitem 2 reprezentanti (1 portar, 1 jucator de camp) ai oamenilor din online.  Si uite asa, consultandu-ma cu Chinezu, m-am gandit sa va provocam la concurs.

Daca doriti sa reprezentati blogosfera la meciul impotriva rasismului, va invitam sa scrieti pe blog un post cu parerea voastra despre importanta si oportunitatea acestui eveniment.

Termenul-limita de participare la concurs este miercuri, 16 martie, ora 22.00, iar in cursul zilei de joi vom decide cine va reprezenta bloggerii la acest eveniment. Nu uitati sa puneti un track-back catre articolul de fata, ca sa stim ca v-ati inscris, eventual si un tweet catre @make2000. De asemenea, va rugam sa precizati pentru ce post aplicati (portar sau jucator de camp). Aveti mai jos textul invitatiei.

Asa cum a procedat Vlad Dulea la triatlon, vom face 2 tricouri cu toti cei care au scris despre eveniment, pe care sa le poarte pe sub tricoul de joc.

Federatia Romana de Fotbal, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si Ambasada Olandei va invita sa luati parte la un meci amical de fotbal pe care Federatia Romana de Fotbal si Policy Center for Roma and Minorities il organizeaza in data de 20 martie 2011. Aceasta este o actiune impotriva violentei si a rasismului, care isi propune sa sensibilizeze opinia publica. Meciul se va desfasura sub patronajul UEFA si sub sloganul „United against racism!”

Evenimentul face parte din campania de constientizare REACT initiata de Policy Center for Roma and Minorities si sprijinita de Uniunea Europeana, la care Ministerul Afacerilor Externe s-a alaturat ca partener din luna mai 2010.

Un videoclip despre campania REACT în fotbal (care include imagini de la ultimul meci dintre selectionatele nationale ale Romaniei si Italiei) poate fi vizionat accesand link-ul http://www.youtube.com/watch?v=LhU5T0U3iu8 sau cautand pe site-ul www.youtube.com dupa sloganul ”Love football! No racism! No violence!”

Cei care vor participa vor juca efectiv cateva minute; schimbarile numeroase vor da astfel posibilitatea tuturor invitatilor sa intre pe teren si sa combata violenta si rasismul prin fair-play. Meciul amical de fotbal la care va invitam sa luati parte se va desfasura la baza de antrenament a echipei nationale a României de la Mogosoaia (Strada Motocului, nr. 3, Localitatea Mogosoaia, jud. Ilfov).

Va multumim pentru disponibilitatea aratata de a va alatura acestui eveniment si de a sustine mesajul impotriva rasismului si a violentei.

9 Responses to Blogerii invitati la un meci impotriva rasismului

 1. […] la Make despre ce e vorba. V? rog s? participa?i la preselec?ia, ca s? zic a?a, pentru cei doi […]

 2. […] avem o zi plina de fotbal. Un meci impotriva rasismului, unde pot participa si bloggeri. Si daca nu ai ocazia sa ajungi la acest meci, atunci ai […]

 3. […] sezonul 2 editia 1 – la care m-am inscris si eu Un meci impotriva rasismului – un eveniment pe care nu poti sa nu il susti, chiar daca nu […]

 4. SyBeR says:

  sustin si eu acest eveniment 😀

 5. make says:

  @SyBer, vezi ca il sustineai din SPAMBOX :))

 6. […] blogul lui Marius Matache, sau mai scurt Make, o postare despre un eveniment despre care probabil n-as fi auzit altfel avand in vedere ca suntem cu 4 zile […]

 7. SyBeR says:

  @Make – mai se intampla :))

 8. […] Marius Matache a primit invitatia de a participa in calitate de blogger la acest meci. El s-a gandit ca ar fi mult mai de impact pentru reusita evenimentului, dar si pentru blogosfera romaneasca, sa trimita 2 reprezentanti (1 portar, 1 jucator de camp) ai oamenilor din online. Impreuna cu Chinezu, ne provoaca la concurs. […]

 9. […] bloguri de sport cunoastem, ca mai apoi Make sa lanseze (dupa ce s-a consultat cu marele Chinez) un concurs pe blog, in urma caruia castigatorii sa poata intra in echipa bloggerilor la un meci impotriva rasismului. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *