trenul

Blogging din trenul de Galaţi

Maestre Sorin Poclitaru

La mulți ani, Maestre!

07/04/2015 Comments (0) Blog

Blogger responsabil

Acum o săptămână am participat pentru prima dată la Romanian CSR Awards, premiile care răsplătesc cele mai interesante și mai frumoase proiecte de responsabilitate socială ale companiilor din România. Ocazie cu care am primit și premiul de Blogger responsabil, din mâna laureatului de anul trecut, nimeni altul decât Cristi (haha, rămâne în familie, conferențiare, suntem bine!).

Când îți faci blog și depășești sfera de cititori formată din mamă, prietenă și mătușa din Dorohoi, ai o responsabilitate față de cei care te citesc, indiferent că sunt 100 sau 1000 pe zi. Când m-am apucat de blogging, mi-am propus ca prin ceea ce scriu să schimb ceva. În primul rând, prin ForeverFolk, am vrut să contribui la popularizarea muzicii pe care o cânt eu, dar și alți colegi. Apoi, când a apărut site-ul de față, să îmi promovez muzica. Dar erau atât de multe lucruri frumoase, dar neștiute, încât am început să scriu despre sportivi uriași, despre muzici faine, despre locuri aparte din țară și nu numai. Am început să explic oamenilor chestii științifice pe întelesul lor, am încercat să ajut după mintea și puterea mea cauze nobile.

Blogger responsabilMulți spun că partea de responsabilitate socială a companiilor reprezintă, de fapt, un alt mod de a-și face reclamă. Poate. Dar dacă astfel de proiecte schimbă lucrurile în bine, dacă fac lucrurile să meargă în direcția corectă, atunci sunt un susținător mai înfocat al acestor inițiative. Aruncați un ochi pe proiectele premiate la Romanian CSR Awards (lista completă a premiilor o găsiți pe site-ul organizatorilor). Sunt proiecte care ajută la protecția mediului, de la conservarea sturionilor la acțiuni de ecologizare și avem la probleme de mediu în România că nu vor fi suficiente proiecte în următorii 50 de ani, v-o spune unul care lucrează pe mediu de aproape 20 de ani. Sunt proiecte sociale, sunt proiecte în domeniul sănătății și dacă unele vă par simple, vă sfătuiesc să vă uitați pe statisticile privind cantitățile de produse de igienă utilizate de români. Orice proiect care transformă România într-un loc mai bun, trebuie lăudat.

Am câștigat lucruri mai importante decât banii din blogging. Am cunoscut oameni și am văzut locuri pe care le-aș fi văzut doar la TV sau pe net. Iar asta m-a schimbat definitiv, sper că în bine. Acest premiu mă obligă. Mult  de tot. Dar îmi dă dreptul ca măcar azi să dau un sfat celor care se vor apuca de acum de blogging. Dacă vă faceți blog, încercați să fiți constructivi în ceea ce scrieți, să fiți pozitivi, să scrieți despre lucruri bune, despre lucruri frumoase. Știu, posibil să nu ajute la trafic, uitați-vă în jur, scandalul, sexul, acestea sunt lucrurile care fac rating.

blogger responsabilSunt Marius Matache și pentru anul 2014 am primit premiul Blogger responsabil, de care sunt foarte, foarte mândru!

Sursa foto: pagina CSRmedia.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *