Controlul Calității Vitamina B12

Controlul calității la Danone

programul de burse Bayer

Burse de la Bayer

06/07/2014 Comments (0) Blog

Bloggeri din Cluj la treabă

Știți că mie îmi plac oamenii care muncesc și care, atunci când nu le convine ceva, pun mâna și schimbă lucrurile. Mai multe orașe din România și-au exprimat intenția de a candida pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021, printre ele Iași, Craiova, Timișoara și Cluj-Napoca. Ei bine, bloggerii din Cluj au decis să și pună osul la treabă și să viziteze 16 oraşe foste, actuale şi viitoare Capitale Culturale Europene cu scopul de a culege informații referitoare la demersurile și eforturile depuse pentru a atinge acea calitate, iar informațiile să fie puse la dispoziția autorităților orașului Cluj-Napoca. Și așa s-a născut proiectul ClujX.

Cluj Linzer TorteAstfel, între 22 iunie și 26 iulie, echipa proiectului va urma un traseu de peste 9000 de km, ce pleacă din Cluj și urmează să viziteze Pecs, Linz, Maribor, Genova, Marseille, San Sebastian, Guimaraes, Lille, Mons, Luxembourg, Essen, Leeuwarden, Riga, Plzen, Wroclaw, Kosice și Sibiu. Ce au avut special bascii din San Sebastian, dacă berea din Linz e o componentă mai importantă decât Linzer Torte (foto stânga), cât de important e sportul într-o astfel de inițiativă culturală (și nu numai) sau ce cred oameni cu experiență în domeniu că ar fi util Clujului în demersul său. Iată și un exemplu. Pe drum spre Linz, echipa ClujX a oprit la Viena pentru a realiza un interviu cu Simona Noja, prim-balerină a Operei de Stat din Viena, crescută de la mai puțin de un an în orașul de pe Someș, unde și-a realizat studiile, și care este unul din ambasadorii proiectului Cluj Capitală Europeană 2021.

Cluj ar merita acest titlu pe buna dreptate, indeplineste conditiile necesare. A fost intotdeauna un oras al multiculturalitatilor, un oras de tranzit in Transilvania unde probabil toate drumurile au trecut pe aici. A fost numit in trecut “Orasul Comoara”, exact pe acest motiv. Este un oras care pulseaza intens… creativitate. Simona Noja

Așadar, urmăriți traseul echipei ClujX pentru a afla ce personalități au mai întâlnit și ce secrete ale altor capitale culturale au mai dezvăluit. Drum bun, dragilor!

CJX.ro este un proiect al bloggerilor clujeni împreună cu Asociaţia “Cluj-Napoca – Capitală Culturală Europeană”, realizat cu sprijinul TNT RomaniaTraveo.roSam Mills DistributionSkobblerSykesOrange RomaniaVitrina Advertising si Class Fiscal Consulting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *