Poezia nu moare niciodata

“La multi ani” blogosferei vrancene

27/02/2012 Comments (7) Blog

Blogosfera – prezent si viitor

Cristi a implinit 6 ani de blogging, iar cu aceasta ocazie, dincolo de petrecerea aniversara, arunca tuturor manusa cu privire la scrierea unui articol despre starea blogging-ului actual acum si ce asteptari avem fiecare din noi de la blogosfera. Iata cum vad eu lucrurile cu privire la tema data.

Momentan, vad o blogosfera agitata, imatura, preocupata mai curand sa stabileasca tabere decat sa construiasca punti, cu mai multe articole “trebuie sa faceti asa” decat articole temeinic documentate. Vad o blogosfera cu un potential semnificativ, care poate oferi ce presa nu mai reuseste sa faca de cativa ani, o comunitate ce poate creste nu prin scandaluri, ci prin constructivism (sper ca acest cuvant sa existe si in limba romana). Vad deja o oarecare comunitate inchegata (la evenimentele mari, imposibil sa nu cunosti minim 30-40 de persoane, dar, de obicei, cunosti mai multi) care insa are nevoie sa lucreze impreuna. Vad inca vulpi care atunci cand nu ajung la struguri spun ca sunt amari, clienti speriati de tot ce inseamna social media, dar vad firme si institutii de cultura care se deschid din ce in ce mai mult catre online.

Pe viitor, imi doresc bloggeri ale caror actiuni sa schimbe lucrurile si oamenii din jurul lor in bine. Vreau bloggeri care fac si apoi scriu, nu doar “scriitori”. Vreau comunitati locale precum cele din Vrancea sau Medias, care combat impreuna, care se ajuta, care se intalnesc, care vor sa creasca, care vor sa schimbe.

Vreau o blogosfera capabila sa critice cu argumente si dovezi, nu cu injuraturi si “arogante” superioare. Imi doresc sa vad oameni care isi documenteaza subiectele pe baza “muncii de teren” (nu e nici o rusine sa mergeti sa vorbiti cu oamenii, sa puneti mana pe pix si hartie, pe reportofoane si camere video).

Astept bloggeri care sustin valoarea nu apartenenta la un grup sau altul (il sustinem ca e de la noi din oras, il sustinem ca e din gasca noastra etc.). Pentru ca ii vom convinge pe oameni sa dezvolte campanii pe bloguri doar prin credibilitate, valoare adaugata si responsabilitate. Astept bloggeri care considera ca pot invata din orice vizita “in productie” in locul celor care le stiu deja pe toate si se rezuma la a chibita de pe margine.

7 Responses to Blogosfera – prezent si viitor

 1. Blogosfera — prezent si viitor – Pagina personala Marius Matache…

  ‘scrierea unui articol despre starea blogging-ului actual acum’ – priceless. Altfel, vrem-vrem, dar facem?…

 2. […] Matache ne vorbe?te despre o bloggosfer? agitat?, imatur?, preocupat? mai curând s? stabileasc? tabere decât […]

 3. mihaibuninet says:

  Ai ramas acelas om plin de efervescenta creatoare, caruia ii place sa spuna lucrurilor pe nume. Multumim ca nu ne-ai uitat si ca ti-a placut asa mult in micuta noastra urbe, unde stii ca esti bine primit oricind.

 4. Make says:

  @Mihaibuninet si cu mare placere vin la Medias ori de cate ori am ocazia.

 5. Tudor says:

  Stai sa vezi cum e cand cei din Vrancea isi vor da mana cu cei din Medias 🙂

 6. Se vor intampla. Taberele vor reprezenta inceputul unor furtuni care, dupa ce se vor potoli, vor duce blogosfera intr-un viitor pozitiv.

 7. clarozmarin says:

  E o activitate nou?, e normal s? mai aib? sc?p?ri.. A? aprecia c? cei serio?i reu?esc, iar timpul va dovedi care-i calea cea bun?…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *