Steaua - Dinamo

Steaua – Dinamo…altfel

triatlon

Primul triatlon

12/02/2016 Comments (0) Sport

Bravo, Cluj!

Cluj

Mă număr printre cei care cred că o comparație între București și oricare alt oraș al României este total nepotrivită, pentru simplul motiv că nu poți compara un oraș de 2,5 milioane de locuitori cu unul sub jumătate de milion de locuitori. Problemele sunt cu totul altele, indiferent de ce aspect vorbim. Dincolo de această discuție, sunt de părere că municipiul Cluj-Napoca este, economic, cultural și sportiv, cel mai important oraș al României, ba chiar aș spune la distanță față de celelalte. Nu am statistici, e o impresie pur personală, ce se vede cu ochiul liber prin gard.

Odată cu inaugurarea noii săli polivalente la Cluj, dar și a Cluj Arena, nu pot să nu remarc afluența de evenimente sportive importante la Cluj, ceea ce dovedește oportunitatea unei astfel de investiții pentru orice oraș cu pretenții. Astfel că, într-un singur weekend, la Cluj s-au disputat meciurile de tenis din FedCup și meciul de rugby România – Portugalia. Asta după ce Campionatul European de Gimnastică 2017 a fost deja mutat la Cluj, deoarece edilii Bucureștiului nici măcar nu au început sala promisă. Federația Română de Baschet a reușit să obțină organizarea uneia dintre grupele Campionatului European de Baschet Masculin din 2017 în sala de pe Someș. Federația Română de Handbal a reușit, cu ocazia Trofeului Carpați din 2015, să joace cu casa închisă.

Urmează, pe 20 februarie, meciul România – Turcia la baschet feminin, contând pentru calificarea la Campionatul European. Apoi, pe 9 martie, meciul România – Norvegia la handbal feminin, contând pentru CE din Suedia 2016, iar în noiembrie Trofeul Carpați din nou probabil. Vă spun sincer că eu, ca bucureștean cu acces la multe evenimente, sunt un pic invidios. Dacă ar fi autostradă București – Cluj, m-aș urca mult mai des în mașină și aș merge la aceste evenimente.

Pentru toate acestea, un mare

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *