Simona Halep

Simona Halep

Steaua Baschet

Steaua Baschet: profesionalism și comunitate

09/03/2016 Comments (0) Sport

BRD Năstase Țiriac Trophy 2016

Ilie Năstase și Ion Țiriac au îmbătrânit lângă tenis, dar sperând că tenisul masculin românesc va fi din nou acolo, lângă Salatiera de Argint sau în marile meciuri din turneele de Grand Slam. Parțial, pariul le-a ieșit, datorită lui Horia Tecău și, în ultima vreme, unui Florin Mergea renăscut. I-am văzut astăzi, ca în fiecare an umăr la umăr, vorbind despre BRD Năstase Țiriac Trophy 2016. Sunt șanse mari ca aceasta să fie ultima ediție a turneului profesionist de la București, iar cauza este aceeași ca în majoritatea cazurilor: ignoranța. Arena centrală din complexul BNR trebuie să intre în reabilitări majore, nemaifiind sigură pentru competiții. Astfel că în acest an va fi realizată o arena ad-hoc, din tribune mobile, pe terenurile 2 și 3, cu o capacitate de aproximativ 2000 de locuri. Așadar, ediția cu numărul 21 poate fi chiar ultima, puține competiții de nivel internațional organizate în România putându-se lăuda cu o longevitate similară.

Vorbind despre tenis și despre sport în general, Ion Țiriac își varsă năduful pentru ignorarea sportului în România, o realitate greu de contestat de 27 de ani încoace. Suntem într-un continuu regres din 2000 încoace (până atunci am mers cumva dintr-o inerție a sistemului centralizat din perioada comunistă), nu ne-am adaptat noilor paradigme ale sportului modern, cu tot ce implică el. Arena Națională e închisă de jumătate de an, vrem meciuri la europeanul de fotbal din 2020, dar nu am realizat nimic în direcția aceasta, Bucureștiul nu are sală polivalentă de dimensiuni decente, nu are patinoar pentru hochei și multe altele. Când avem infrastructură, nu avem antrenori și staff adiacent pregătiți la nivelul secolului 21 și tot așa.

BRD Năstase Țiriac Trophy 2016 – 16-24 aprilie

Pe lista turneului se regăsesc în acest an nume precum Ivo Karlovic (34 ATP), Guillermo Garcia-Lopez (38 ATP), Marcos Baghdatis (39 ATP), Guido Pella (40 ATP), Lukas Rosol (50 ATP) sau Fernando Verdasco (65 ATP). Vestea bună este că Horia și Florin vor juca din nou împreună (o premieră pe tabloul principal al unui turneu ATP), probabil încearcă să sudeze dublul pentru a reprezenta România la JO de la Rio din luna august.

Biletele pentru BRD Năstase Ṭiriac Trophy vor fi disponibile în reţeaua Eventim, începând de săptămâna viitoare. Preţurile tichetelor variază între 20 și 75 de lei. Intrarea va fi liberă pentru publicul larg în zilele de calificări, respectiv 16 și 17 aprilie. Juniorii de până la 16 ani legitimaţi la cluburile de tenis, copiii de vârstă preșcolară, elevii, studenţii și pensionarii beneficiază de acces liber și în primele zile ale turneului de la București, respectiv 18-21 aprilie, în limita a 400 de intrări pe zi și doar la partidele disputate pe terenurile secundare.

Năstase Țiriac Trophy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *