festival piese folk

Secretul unui festival de folk de succes

Un artist remarcabil: Vali Boghean

21/11/2012 Comments (1) Blog

Bun venit pe lume!

Daca ati fost in sala la Alba Iulia sau ati vazut inregistrarea pe net, ati remarcat tricourile speciale pe care eu si Radu le-am purtat. Am si explicat in cuvinte ce si cum. Festivalul Ziua de Maine a fost primul eveniment prin care noi ne-am asumat un parteneriat care mie imi este foarte drag si important, acela cu organizatia Salvati Copiii. De altfel, bannerul din coloana din dreapta a aparut de ceva vreme, dar nu am apucat sa explic in detaliu ce e cu el.

Asa cum am spus pe scena, consider ca artistii, mari sau mai putin cunoscuti, au o datorie catre comunitate, aceea de a promova actiuni importante pentru cei din jur. Ca e vorba de promovarea unor proiecte ce vizeaza protectia mediului (cum e cazul lui Zoli Toth de la Sistem), ca e vorba de strangeri de fonduri pentru campanii umanitare (pentru sinistrati, pentru persoane suferind de anumite afectiuni foarte grave) sau pur si simplu pentru a atrage atentia asupra unor aspecte importante pentru societate, artistii au datoria sa se implice.

Bun venit pe lume

Iar eu si Radu am ales sa ne alaturam campaniei Bun venit pe lume! desfasurata de Salvati Copiii. In Romania, rata mortalitatii infantile este de 9,4/1000, mult peste media europeana (care e de 4,1/1000 conform Eurostat [1]). Cauzele sunt multiple. Aproape 40% dintre copiii nascuti prematur care nu reusesc sa supravietuiasca au avut la nastere tulburari respiratorii si cardio-vasculare. Mai mult, 22% dintre prematuri se pierd din cauza afectiunilor materne [2]

Sunt foarte multe maternitati in tara cu echipamente antice sau nefunctionale. Campania Bun venit pe lume! are ca scop strângerea de fonduri pentru dotarea cu incubatoare a maternitatilor din 15 orase (Pitesti, Constanta, Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Bacau, Craiova, Târgu Mures, Timisoara, Suceava, Piatra Neamt, Vaslui, Hunedoara, Resita si Brasov). De asemenea, prin proiectul Fiecare copil conteaza, au fost donate echipamente medicale maternitatilor Cantacuzino din Bucuresti,  maternitatii din Adjud si celei din Piatra Neamt.

Puteti sprijini aceasta campanie fir prin donatii online la www.salvaticopiii.ro/bunvenitpelume, fie printr-un sms la 8864 (2 euro/sms).

[1] Eurostat Population and Social Conditions, 2011

[2] Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Organizatiei Salvati Copiii România

One Response to Bun venit pe lume!

  1. […] 4. Bun venit pe lume – @MariusMatache.ro […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *