Rusine de sport

Saptamana cu emotii

22/06/2013 Comments (5) Sport

Bune si foarte bune din sport

Multe vesti bune din sport, de care ma bucur sincer, m-am saturat sa scriu despre tot felul de nenorociri made in Romania (de tipul acesta). Pentru ca sportul e unul din lucrurile de care ma bucur intotdeauna, iar rezultatele bune cu atat mai mult. In plus, foarte multe sporturi in care avem rezultate bune si foarte bune sunt prea putin promovate, iar asta ma motiveaza sa scriu si eu cateva randuri. Pentru ca am cunoscut foarte multi campioni ai Romaniei si stiu cat de mult se bucura sa vada ca le sunt recunoscute meritele.

Mihai Covaliu SportScrima imi e draga prin traditia existenta in acest sport in Slobozia si prietenii sabreri pe care i-am avut in timp. La Zagreb au loc in aceasta perioada Campionatele Europene, iar Romania a obtinut performante remarcabile. Astfel, Ana Maria Branza a castigat titlul european la spada floreta, in timp ce Tiberiu Dolniceanu a castigat aurul in proba de sabie. In plus, echipa de spada feminin a castigat argintul, dupa ce a pierdut in fata Estoniei, iar baietii antrenati de Mihai Covaliu (foto stanga) au ocupat locul 4, pierzand in semifinale in fata Ucrainei. Sunt rezultate foarte bune, in conditiile in care ambele echipe au suferit schimbari majore. In plus, la cat de putin se investeste in sportul romanesc, rezultatele sunt inca mult peste asteptari.

Simona Halep isi demonstreaza forma buna prin care trece si joaca finala turneului de la ’s-Hertogenbosch. Dupa ce saptamana trecuta a castigat primul turneu al carierei, pe zgura, in Germania, constanteanca dovedeste ca se descurca bine si pe iarba, ceea ce nu poate decat sa ne bucure in perspectiva Wimbledonului. De la Irina Sparlea, ce a ocupat locul 4 in clasamentul WTA, Romania nu a mai avut o jucatoare in Top 10, in ciuda numeroaselor jucatoare din Top 100. Detalii despre meci gasiti in articolul de pe TikiTaka.

5 Responses to Bune si foarte bune din sport

 1. Oana says:

  La spada, la spada! nu floreta 🙂

 2. Make says:

  @Oana damn, mereu le incurc din engleza – eu am vazut meciurile pe youtube si nu stiam cums e traduce epee 😀

 3. Goean Andrei says:

  La scrima, sincer, nu e o surpriza asa de mare. Eu ma asteptam sa luam multe medalii. Este un sport la care chiar ne pricepem. Surpriza placuta vine de la Simona care s-a autodepasit la mai toate turneele din ultimele 3 saptamani. Ma refer aici si la cel de la Roma in care a fost eliminata in semifinale de fenomenul Serena, care cu usurinta ar face fata in turneul masculin.

 4. Make says:

  @Andrei la scrima am venit cu echipe mult schimbate, de-asta performantele sunt foarte bune. Simona e intr-o forma buna, sa speram ca si-o mentine si la Wimbledon 🙂

 5. cotos says:

  Scrima, spada, doua sporturi care sunt extrem de frumoase. Sporturi in care am fost performeri. Din pacate lipsa banilor isi pune amprenta si aici, dar eu sper ca vom scoate capul si la JO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *