Bloggeri din Cluj la treabă

Primit la redacție

08/07/2014 Comments (0) Blog

Burse de la Bayer

Mi-e greu să cred că nu ați auzit de aspirina Bayer (fotografia de sus prezintă un laborator în care se fabrica aspirina undeva la 1900). Nu, nu e un advertorial despre aspirină, ci e vorba de o schemă de finanțare foarte interesantă disponibilă pentru studenții care vor să studieze în Germania. Care schemă este disponibilă și în România, prin intermediul Bayer Foundation. Sunt mai multe tipuri de burse și anume:

  • Burse Otto Bayer: științe naturale;
  • Burse Carl Duisberg: medicină;
  • Burse Jeff Schell: științe agricole;
  • Burse Kurt Hansen: dedicate studenților care vor să devină profesori pentru a participa la cursuri de vară, internship-uri, proiecte de studiu, teze etc.

Pe lângă bursele academice, există și bursele Hermann Strenger, dedicate tinerilor din afara universităților care vor să capete experiență profesională într-un mediu internațional. Sunt invitați să aplice toți cei care desfășoară programe de internship în domeniile comercial, industrial, științific și medical și tineri profesioniști din aceste domenii, cu condiția să fi absolvit în ultimii doi ani.

Termenul limită până la care puteți aplica pentru aceste finanțări este 15 iulie, deci trebuie să vă grăbiți un pic. Studenții care vor primi finanțare vor fi deciși de un juriu de specialiști independenți. Formularele de aplicare și alte informații cu privire la programul de burse Bayer sunt disponibile pe pagina Fundației Bayer pentru Educație și Știință.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *