Despre un concert linistit

Piesa noua, de iarna

05/03/2011 Comments (3) Noutati

Cafeneaua stiintei

Am promis ca voi scrie in sectiunea proiecte si de diverse activitati stiintifice. Iata unul care s-ar putea sa va intereseze.

Radio Romania Cultural si Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI),  inaugureaza, incepand din 7 martie a.c., seria de intalniri lunare, deschise publicului larg, intitulata „Cafeneaua de stiinta”.

In prima zi de luni a fiecarei luni, doua ore de discutii informale si neconventionale, cu si despre stiinta, cu specialisti din diverse domenii, cu intentia declarata de a aduce stiinta aproape de publicul larg, „nestiintific”,  dar curios si deschis cunoasterii. 2011 este Anul International al Chimiei, astfel ca prima intalnire este dedicata acestui domeniu.

Evenimentul va avea loc la Bilioteca Metropolitana din Bucuresti, sediul central, strada Tache Ionescu nr. 4, Sector 1 (Piata Amzei), luni, 7 martie a.c., intre 19.00 – 21.00. Doua ore de discutii informale, cu stiinta, despre frumusetea si importanta chimiei.

Invitati:

 • Ada BUNEA, 21 de ani, fosta olimpica nationala la chimie, studenta, Facultatea de Chimie, Universitatea Bucuresti;
 • Cosmina Gabriela TANASE,  Bogdan Alexandru DIMITRIU si Mihai George ARCALEAN, toti trei, olimpici la chimie, elevi in clasa a X a;
 • Daniela BOGDAN, inspector de specialitate si «pregatitor» de olimpici la chimie;
 • Daniel FUNERIU, fost olimpic international la chimie, Ministrul Educatiei, Tineretului si Sportului;
 • Acad. Marius ANDRUH, Presedintele Sectiei de Stiinte Chimice a Academiei Romane;
 • Adrian CURAJ, Director General Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI);
 • Mirela NEMTANU,  Corporate Communication & Public Affairs Manager, L’Oreal Romania.

Organizatorii spun ca evenimentul este prezent si pe Facebook (Cafeneaua de Stiinta) si Twitter (ScienceRoCafe), dar faptele ii contrazic.

Pentru relatii suplimentare contactati:

Adriana Tran
Coordonator relatii publice UEFISCDI
adriana.tran@uefiscdi.ro
0740 20 20 64
www.uefiscdi.ro

3 Responses to Cafeneaua stiintei

 1. Sergio says:

  A fost o reuniune foarte reusita iar interlocutorii inclusiv dl ministru au tinut niste speechuri de foarte mult bun simt si la obiect care au fost foarte bune. totusi invitatii au promis ca vor avea grija de cercetarea romaneasca si deci si de cercettorii romani. Acest fapt este infirmat de un fapt extgrem de simplu si graitor . In calitatea mea de om de stiinta de nivel international intorcandu-ma in tara, dupa o absenta destul de lunga nu am mai gasit post in cercetare si am fost somer un an si acum lucrez mult sub nivelul meu, ori ca sa fie credibila toata treaba cu sprijinul ar trebui ca eu si altii ca mine sa fim reangajati in sistemul de cercetare romanesc fiecare dupa ceea ce stie sa faca. Altfel toate promisiunile raman numai niste idei frumoase.Este o rusine nationala ca oameni reintorsi din strainatate sa nu fie apreciati si sa nu fie pusi la locul potrivit.Nu poti sa contribui la dezvoltarea stiintei romanesti din afara ei. Voi protesta pe toate caile in presa si in toate mijloacele la Uniunea Europeana chiar pana mi se va face dreptate si voi fi sutinut in initiativele mele. Cu deosebita stima SF

 2. jean valjean says:

  Stiu ca are un an si ceva articolul tau dar am gasit asta:
  http://www.facebook.com/CafeneauaDeStiinta

 3. Make says:

  @Jean Valjean merci 🙂 din pacate nu mai sunt activi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *