Festivalul Enescu

Zahărul și chimia indulcitorilor

14/08/2013 Comments (1) Blog

Caldura pentru copii

Cald rau, nu? Mai ales daca sunteti in Bucuresti, banuiesc ca sunteti toropiti de caldura. Ce pacat ca nu putem cumva, printr-un dispozitiv magic, sa inmagazinam caldura de acum si sa o eliberam la iarna, pe gerurile cand ne ingheata si sufletul in noi si stam ascunsi prin case, langa calorifere, uitandu-ne prin geamurile acoperite de flori de gheata. Pentru ca, ne place sau nu, ne dorim sau nu, la un moment dat va veni iarna.

In foarte multe locuri din Romania, incalzirea centralizata este inca solutia principala de incalzire a locuintelor, desi, de foarte multe ori, este o modalitate extrem de costisitoare. Cu aceasta problema se confrunta cei de la Organizatia Nansenhjelpen, care administreaza Casa Veronica, un internat pentru copii din familii defavorizate, unde acestia primesc toate cele necesare dezvoltarii fizice si intelectuale (hrana, imbracaminte, transport, confort, igiena, asistenta medicala, activitati recreative, rechizite si echipament scolar precum si ajutor individualizat in vederea insusirii materiilor scolare). Incalzirea lunara a acestui internat costa circa 3500 lei lunar, astfel ca s-a cautat o solutie alternativa mai ieftina. O centrala termica pe baza de paleti costa 6300 de euro, iar aceasta va scadea semnificativ costurile de intretinere.

Pusculita Veronica – caldura pentru copii

Casa Veronica - Caldura pentru copiiCum adica? Simplu, cu totii avem prin casa, prin genti, prin fructiere si foste scrumiere o sumedenie de monede (mai ales doamnele si domnisoarele, care ascund cantitati uriase) provenite din restul de la cumparaturi. Ce-ar fi ca timp de maine sa il strangeti intr-o cutie/sticla/pusculita, pe care sa o personalizati “Veronica”, iar cel tarziu pe 10 septembrie sa il donati in contul RO89BRDE030SV61394660300, deschis la BRD, pe numele Organizația Nansenhjelpen.

Si pentru ca v-am obisnuit sa dau eu exemplu, am folosit cufarul primit de la Staropramen ca pusculita pentru maruntul strans din biroul nostru (foto). Evident, e doar inceputul, ca monezi mai avem destule.

P.S. Cristi liciteaza la el pe blog pentru cauza copiilor.

One Response to Caldura pentru copii

  1. Gianina says:

    Bine spus”tipul care face oamenii sa zambeasca”…eu asa te-am cunoscut(virtual,deocamdata),m-ai facut sa zambesc si sa mi-aduc aminte de tine,cu zambet pe buze…si ma bucur ca ti-ai pastrat obiceiul,e a aduce zambete…avem si noi pusculita,sper s-o umplem…a,si ma bucur ca te-am gasit,nu stiam ca ai blog.
    Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *