Motzu

La multi ani, Motzu Pittis!

verde

O Romanie mai verde

05/10/2012 Comments (6) Blog

Campionatul National de Blogging

Despre Blogal Initiative am mai scris si cand a aparut (aici), si dupa ce am castigat vreo 4 premii (aici). Am continuat sa scriu la campaniile organizate de Cristi si compania, am continuat sa si castig premii la campaniile in care m-am implicat. Ei vin acum cu o provocare noua: Campionatul National de Blogging.

3 puncte forte pentru CN de Blogging

1. Se puncteaza implicarea pe termen lung. Pe de-o parte prin faptul ca orice articol inscris in campanie inseamna puncte in clasament, iar premiile obtinute in campanii aduc bonusuri consistente. Deci, mai multe campanii in care te implici inseamna mai multe puncte. Pe de alta parte, castigi puncte si din fiecare articol publicat pe blog, chiar daca nu are legatura cu o anumita campanie.

2. Stimuleaza profesionalizarea. Daca vrei sa ramai in top, trebuie sa fii capabil sa scrii pe termen lung (sa cauti subiecte, sa te documentezi), sa scrii constant ( “saptamana asta nu am chef de scris”), sa scrii bine (punem un clip si gata). O comunitate in jurul blogului si in jurul conturilor de social media ajuta si ea, pentru ca inseamna interactiune pentru tine si pentru brandul de care scrii intr-o anumita campanie, ceea ce, mai mult ca sigur, conteaza pentru client. Creativitatea poate fi decisiva intr-o competitie, iar sa demonstrezi ca stii ce mod de transmitere a informatiei merge in ce campanie tine de creativitate.

3. Nu tine cont de trafic sau brand. Ma uitam pe clasamentul din perioada de testing. Nu am auzit de mai bine de jumatate din blogurile de acolo. De asemenea, foarte multe nu sunt pe domeniu personalizat, ci pe wordpress.com sau blogspot.com. Asta inseamna ca acest CN Blogging este pentru oricine.

Lucruri care se pot imbunatati in CN de Blogging

1. Campaniile regionale sau cu restrictii. Sunt doua tipuri de campanii in care nu se poate inscrie oricine. Prima ar fi cele focusate pe un anumit oras, judet sau regiune (vezi campaniile Romtelecom pe judete). Cea de a doua situatie este campania Blogger European, la care eu nu pot participa deoarece am castigat editia precedenta. Stiu, e vorba de o singura campanie pe an, dar exista posibilitatea ca la un moment dat sa apara si altele. Poate ar fi bine ca aceste campanii sa nu se puncteze.

2. Punctarea articolelor care nu au legatura cu campania. Ar putea favoriza blogurile care au rubrici de tipul Clipul zilei de pe ForeverFolk. Care presupune, in mare masura, doar un clip de pe youtube si atat, pentru ca ideea e sa promovezi piesa si muzicianul. Sau poti posta un clip de pe youtube care e foarte tare, strangi 1000 de likeuri, dar valoarea adaugata este destul de redusa (cu exceptia cazului in care chiar tu ai realizat clipul).

De asemenea, ar putea acorda un avantaj blogurilor colective, unde mai multi autori produc, automat, mai multe articole. Ramane de vazut ce procent din punctaj ar putea fi obtinut din acest tip de articole.

3. Widgetul cu locul in clasament ar putea fi de mai multe dimensiuni (eu in general le prefer pe cele cu latime 300), ca sa poata fi adaptat fiecarui blog in parte.

4. Oameni care sa scrie despre orice. Din dorinta de a acumula puncte, oamenii implicati ar putea fi tentati sa scrie pentru toate campaniile. Din experienta mea, e greu sa poti scrie bine despre orice subiect – de la IT la miere de albine si de la protectia mediului la cosmetice.

Asadar, bloggeri, pregatiti-va de CN Blogging!

6 Responses to Campionatul National de Blogging

 1. Semanticus says:

  Sincer, ma gandeam ca va fi separat total de campaniile Blogal Initiative.

 2. Multumim pentru feed-back!

 3. @Semanticus vedeai ceva de genul “Superblog”?

 4. Semanticus says:

  La mine reactia de mai sus este mai mult fata de abordare. Prefer ca intai sa aprofundez si sa testez o idee noua si dupa sa o conectez sau nu cu ce functioneaza deja. Ma mai gandesc.

 5. Dameno says:

  @Semanticus, este un mare avantaj deoarece fiecare blogger care participa la o campanie initiata de Blogal Initiative castiga puncte pentru participare. Eu spun ca este un proiect foarte bine gandit dar sunt foarte multe lucruri care sunt inexistente pentru acest proiect.

 6. Loredana says:

  @Dameno – ca de exemplu ?( lucruri inexistente)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *