San Siro, Rivera, Maldini, Matache

Emotii pentru fotbal

20/05/2013 Comments (0) Sport

Cand eroii devin oameni

Dupa ce anul trecut experimentam in premiera un cantonament, anul acesta am primit si prima convocare la un meci international, la Milano. A fost o convocare in toata regula, cu e-mail trimis, cu informatii despre nivelul de pregatire fizica si tehnica, cu intrat in cantonament pentru meci cu o zi inainte chiar la Milanello, baza de pregatire a celor de la AC Milan. Ca orice artist, cu permisiunea selectionerului, am ajuns in cantonament direct de la aeroport, o masina asteptandu-ma in acest sens, pentru a nu intarzia.

Ziua a inceput ceva mai tarziu decat ultimele zboruri (care toate au fost undeva foarte devreme, pana in ora 7:00), dar am facut ce am facut si tot 3 ore am dormit. Colegii de echipa din Romania au ajuns la Milano ceva mai devreme, eu am luat un start mai intarziat. Surpriza a fost ca avionul Roma – Milano era mai mare decat cel de la Bucuresti, desi ma asteptam sa fie invers. La Roma era soare, dar, ca in toate calatoriile mele precedente (la Milano in aprilie, la Zurich, la Bruxelles si la Tecuci), la Milano se anuntau 19 grade si cer acoperit.  Nu ne sperie insa, am jucat noi pe vreme mai rea de atat.

Eroii copilarieiMasina m-a dus la ca vantul si ca gandul la Milanello (foto dreapta), o baza de pregatire cum putine cluburi au si locul unde s-a nascut echipa care va domina fotbalul european al anilor ’90. Departe de agitatia orasului, in linistea naturii, am ajuns exact la momentul prezentarii cu fast a echipei din care urmeaza sa fac parte in turneul Support your hero, organizat de Indesit. Daca va uitati cu atentie in poza, veti remarca niste nume pe tablite – sunt numele antrenorilor echipei mari – Allegri, Tassotti, Landucci.

Cand am coborat spre sala de conferinte, au inceput sa mi se inmoaie picioarele,Conferinta_de_presa pentru ca in fata mea cobora Daniele Massaro, iar pe langa noi urcau voiosi Tony Adams si Robert Pires, care coordoneaza activitatea echipei “Arsenal Londra“. In sala, MC-ul tocmai incepuse prezentarea celui ce a fost declarat cel mai bun jucator de la AC Milan in secolul trecut, capitan al echipei la 22 ani, castigator al unei colectii de trofee impresionante. In momentul acela, cum stateam in penumbra langa usa salii, am realizat ca la nici 30 de cm statea Franco Baresi. La fel cu Daniele Massaro, ei doi urmand sa antreneze echipa “AC Milan“, din care am aflat foarte curand ca voi face si eu parte, urmand sa port numarul 3 (foto dreapta). Nici nu vreau sa ma gandesc ca a fost numarul lui Paolo Maldini ca iar ma ia tremuratul de emotie.

Cea de a 3-a echipa din turneu, “Paris Saint-Germain“, va fi pregatita de Zambrotta si Daniel Bravo, iar din ea face parte prietenul Vlad Dulea. Practic, eroii pe care alta data ii divinizam la TV, astazi stateau alaturi de noi pe scena. In echipa AC Milan am colegi greci, turci, romani (Alexandru Buleandra), englezi, italieni si lituanieni.

Numitorul comun al celor trei mari cluburi ce dau numele echipelor din turneul Support your hero este Indesit, in calitate de partener oficial (ca sa intelegeti mai bine filosofia, cititi si articolul acesta). Echipele fiind anuntate, antrenorii ne-au trimis la vestiare, sa ne pregatim pentru sedinta de antrenament. Despre ea si despre seara incredibila de care am avut parte in articolul urmator de la Milano.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *