Vreau o sticla de cognac. De fapt, vreau sa...

Turismul romanesc e uneori doar o fantezie

30/05/2011 Comments (0) Blog

Cand la rugby ajung oameni care nu ii inteleg spiritul

Nu voiam sa scriu despre rugby dintr-o perspectiva negativa, pentru ca voiam ca cei care intra aici sa citeasca despre partea frumoasa a rugby-ului. Infinit mai mare decat partile negative. Doar ca atunci cand acestea se repeta, e clar ca trebuie schimbat ceva.

In sambata dinaintea Pastelui, aflandu-ma la Constanta, am profitat de faptul ca se juca Farul – Steaua sa petrec 2 ore langa terenul de rugby, in speranta unui meci agreabil. Cand colo, dincolo de meci, unul disputat de altfel, am avut parte de 2 ore de injuraturi birjaresti la adresa echipei vizitatoare, pe motiv ca “fura cu arbitrii”. Nu vreau sa dezbat daca aveau sau nu dreptate, pentru ca si daca arbitrul ar fi nedreptatit echipa gazda intr-un mare hal (ceea ce chiar nu a fost cazul), spectatorii nu trebuiau sa se comporte in asa hal (nu inteleg cum a transmis GSPTV-ul meciul).

Dupa 1 luna, iata ca lucrurile se repeta. La meciul Farul – Dinamo, spectatorii au aruncat cu bucati de beton (desprinse evident din batrana arena din Constanta, ajunsa intr-o stare de degradare ce nu ii face cinste unui club cu traditia Farului) si sticle in jucatorii si oficialii bucuresteni. Ceea ce, cu tot regretul de a spune asta, demonstreaza ca ce am vazut in Sambata Mare nu a fost intamplator. Iar asta se petrece pentru ca la rugby ajung oameni care nu inteleg nimic din sportul practicat de gentlemen. Care, indiferent cat de serioase duelurile din teren, dupa meci isi strang mainile ca niste barbati si pot sta unul langa altul fara nici o problema. Iar oamenii din cluburi nu fac nimic pentru a-i educa in acest spirit pe cei care vin la stadion, multumindu-se cu faptul ca se umple stadionul. Nu, rugby-ul va castiga cu adevarat daca isi va educa publicul in spiritul jocului.

Iata clipul de la Farul – Dinamo

Si pentru ca tot vorbim despre rugby, in perioada 10-19 iunie 2011, are loc la Bucuresti o noua editie a IRB Nations Cup. Detalii pe site-ul Federatiei Romane de Rugby.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *