Turnee europene de neratat

Sunt un gurmand

15/10/2014 Comments (4) Blog

Când voi fi mare

Când voi fi mare, voi merge la vot cu credința că un candidat e cel mai bun și nu pentru că e mai puțin hoț decât celălalt. Cu atât mai mult nu voi mai merge pentru a-mi anula votul de teamă că s-ar putea sa voteze altcineva în locul meu. În lumea frumoasă în care voi trăi, prezența la vot de 187% este exclusă, deoarece oamenii din cimitire nu votează.

Când voi fi mare, nu va mai trebui să alerg pentru a-mi asigura salariul din proiecte la universitate. Și asta pentru că cercetarea va avea un buget decent, cu proiecte acordate pe criterii profesionale, nu de apartenență la anumite curente, partide sau găști. Nu va mai trebui să plătesc cheltuielile universității din buzunar și să aștept să îmi recuperez banii când au ei chef să mi-i deconteze.

Când voi fi mare, voi câștiga din muzică suficient încât nu va mai trebui să îmi fac griji că albumul costă mai mult decât aș câștiga din vânzarea lui. Băieții cu care cânt, toți muzicieni profesioniști, nu vor trebui să mai cânte în n proiecte pentru a-și câștiga existența, pe te miri ce, pentru că eu îi vor plăti la adevărata lor valoare, că doar de aceea au făcut studii muzicale.

Când voi fi mare, nu va mai trebui să învăț și comunicare&PR, și design, și web design, și DTP, și marketing, și fundraising, și tehnici de negociere, și plasare de produse doar pentru că muzica pe care o realizez e necomercială (adică nu are dușmani, dansatoare, sâni și valoare) și nu pot externaliza aceste activități.

Când voi mare, prietenii mei vor veni la spectacole doar pentru spectacol, să mă vadă cântând și să se bucure de ce reușesc pe scenă. Nu va fi nevoie ca unul să facă poze, celălalt să stea la sunet, al 3-lea să rupă biletele la intrare, după ce în prealabil au și scris pe blog despre mine, au dat share afișului și evenimentului de facebook (dacă va mai exista facebook până atunci).

Când voi fi mare, organizatorii de concerte nu vor mai avea pretenția de la mine să cânt degeaba, eventual, pentru că e cultură și cultura nu are preț, ci trebuie să fim nobili. Se presupune din start că aduc eu sunetul și publicul, după ce am făcut și promovarea necesară spectacolului.

Când voi fi mare, oamenii din jurul meu își vor face treaba bine și nu vor mai aștepta minuni din cer și un conducător care să îi călăuzească.  Îi va interesa mai mult de propriul EU, de bârna din ochiul personal, decât de bătătura celorlalți. Cândva, când voi fi mare, așa vor sta lucrurile. Până atunci, însă, eu trebuie să fac tot ce îmi stă în putință ca România să fie altfel.

4 Responses to Când voi fi mare

 1. Cristi Corcioveanu says:

  Sa dea Dumnezeu sa apucam amandoi ziua in care sa ne gasim la o bere (ca sa nu spun la lansarea celui de al “n”-lea disc) si sa ne laudam ca am crescut mari!

 2. Make says:

  @Cristi daca vrem, trebuie sa ne facem singuri, ca vezi ca altii nu ne fac

 3. Petre says:

  Papa tot din farfurie si dormi dupa amiaza ca sa te faci mare 🙂 si mai taie din pretentii 🙂

 4. Make says:

  @Petre de papat tot din farfurie nu e o problema (vezi articolul de azi), dar cu pretentiile nu pot :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *