colaborăm

Ce putea fi altfel legat de album?

Poveste de iarnă

03/12/2013 Comments (3) Noutati

Cânt (și) pentru ei

Am spus-o de fiecare dată și nu e nici un fel de falsă modestie (știți deja că modestia e un defect pe care eu nu îl am). Nu sunt nici un instrumentist bun cum sunt Jul Baldovin sau Daniel Iancu, nu sunt nici vreun textier remarcabil cum e Ovidiu Mihăilescu, nu am nici sensibilitatea Alinei Manole, carisma lui Cosmin Vaman sau vocea Tatianei de la Fox Studis. Iar tot ce am spus aici nu înseamnă că spectacolele mele (fie că sunt cu Folk Band Imperfect, fie cu Sorin Poclitaru sau în alte combinații) nu sunt unele de calitate, pentru că sunt spectacole gândite, pentru care se muncește foarte mult, astfel încât Dumneavoastră, Publicul, să plecați mulțumit și cu zîmbetul pe buze. Sunt un tip extrem de ambițios, pe care de-a lungul timpului mulți nu au dat nici un praz degerat, spunând că nu voi face nimic cu muzica. Din politețe, nu voi da nume și nici ce fac ei la ora actuală. Albumul și cele 22 de orașe în care am ajuns demonstrează că nu au avut dreptate.

Foarte rar însă, am dubii în ceea ce mă privește, în care mă întreb dacă fac ce trebuie, dacă nu cumva sunt doar un produs bine promovat (mai greu de crezut asta despre folk în România, dar iau în calcul și varianta asta). Ca un făcut însă, în astfel de momente, primesc mesaje de tipul celui de mai jos.

Lugojul va asteapta cu mare nerabdare. Fiul meu, […], care are doar 5 ani, vă fredoneaza melodiile. De când v-am intalnit si v-am descoperit la Lugoj, la serile folk organizate de domnul Vasile Gondoci la Spacebowling Lugoj, va ascultam mereu CD-ul în masina. Asa v-a descoperit muzica fiul meu si doreste nespus sa va cunoasca si sa va asculte la Lugoj. Uneori l-am luat cu noi la serile de folk si, de fiecare data, ma intreba: „Dar cand canta Marius Matache”. Ca sa nu-i spulber speranta ii spuneam: „N-a reusit sa ajunga de la Bucuresti pentru ca drumul e foarte lung, dar cu siguranta va reusi sa ajunga data viitoare”. Va rugam, domnule Marius Matache, sa va amintiti de Lugoj si sa stiti ca lugojenii va asteapta cu nerabdare. Pe curant! Cu stima si consideratie!

Cânt pentru ei

Foto: Dragos Asaftei

Stimată doamnă, așa cum v-am spus și în mesajul meu de răspuns, mi-a plăcut teribil la Lugoj (foto sus) și mă voi întoarce oricând cu plăcere să cânt acolo. Iar când se va întâmpla, fiul dvs. va face o poză cu mine și vom sta de vorbă ca între bărbați. La fel la Onești, unde puștoaica din primul rând ce a dansat tot spectacolul (n-ați fi crezut asta la un spectacol de folk și poezie, nu?) m-a pupat la sfârșit mai mult decât mama și nevasta la un loc în ultimul an și nu se dezlipea de mine. Sau pentru Maia, fetița Cristinei și a lui Cristi, care mi-a învățat piesele mult mai repede ca părinții ei, ori Sara lui Claudiu care la 3 ani m-a recunoscut la TV și îi chema pe părinți să mă vadă. Pentru astfel de momente voi continua să cânt, să realizez spectacole, să compun.

Dacă noi am învățat să fim politicoși sau diplomați, gura copiilor spune, în cele mai multe cazuri, adevărul.

3 Responses to Cânt (și) pentru ei

  1. Bianca says:

    Exact unde trebuie sa ajungeti Mache!! La copii, in speranta unei noi generatii cu coloana vertrebala, principii si valorii!! La cat mai multi astfel de fani!! Felicitari!

  2. Make says:

    @Bianca multumesc, Bianca, efectiv m-am topit cand am vazut mesajul doamnei.

  3. Loredana Lori says:

    Va mulțumim pentru tot ceea ce ne dăruiți prin cântec! Ne ajutați astfel să continuăm să credem în frumos, să credem în adevăr, să credem în bine. Pe curând!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *