Tu de ce bei bere?

Nu scrii despre revolutie, nu esti pe trend

17/01/2012 Comments (2) Blog

Cat de creativa e utilizarea clipurilor intr-un articol pe blog

Cand n-are ce face, Chinezu incepe sa intrebe. Pana aici nimic anormal, dar de cele mai multe ori, intrebarile lui sunt provocatoare mai ceva ca bordurile pentru jandarmi, iar eu cum n-am treaba, ma apuc si ii raspund, evident tot in scris. Drept e ca el voia altceva, da’ de, a zis ca e in joc imaginatia bloggerilor, asa ca eu fac ce ma taie capul pe mine.

Da, blogul de fata e un blog unde imaginile video sunt relativ frecvent folosite. Pentru ca, prestand prin concerte, se produc filmari care ajung pe youtube si care e normal sa fie publicate si aici, ca doar e blog de artist (printre altele).

Sunt postari in care clipul iti argumenteaza textul. De exemplu, daca eu povestesc o faza din meciul dintre Steaua si Honved Budapesta din toamna lui 1985, sunt sanse maxime ca Hoinaru, nascut fiind in 1988, sa nu fi prins meciul in direct si nici in reluare. Astfel ca, decat sa ii povestesc in cuvinte ca

Boloni, imediat ce a inceput meciul, a intrat in jumatatea echipei maghiare, a sutat de la 28-30 m, portarul Andrush a respins in fata de unde Piturca, venit in viteza, a lovit mingea cu capul si a deschis scorul in secunda 37 a meciului retur din turul al 2-lea al Cupei Campionilor Europeni

suplimentez informatia cu un clip de pe youtube si in felul asta 1) intelege despre ce vorbesc, 2) vede niste imagini pe care poate nu a apucat sa le vada.

Exista clipuri pe care le descoperi intamplator si care nu au nevoie de prea multe comentarii – vezi aicitrebuie doar sa explici contextul.

Sa nu ma intelegeti gresit – nu sunt adeptul posturilor de genul un clip copy-pasted pe blog si cu asta basta. Dar asa cum multi apostoli 2.0 propavaduiesc, continutul video (produs de voi sau de altii) poate reprezenta  o plus valoare importanta pentru blogul vostru.

Sursa foto

2 Responses to Cat de creativa e utilizarea clipurilor intr-un articol pe blog

  1. Blog de artist, dar dacă nu are strop de informație sportivă nu ar fi blogul lui Mache. :))))

  2. Make says:

    @Monica ce sa facem, trebuie sa exemplificam pe intelesul tuturor, deci si al fotbalistilor, ca degeaba dadeam un exemplu din chimie :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *