Și eu sunt varan

Mondenii – Și eu sunt varan

Mignon 6 octombrie Respect

Mignon – examen de maturitate

13/08/2014 Comments (0) Noutati

Cât de mult în Radio Grafii

Pe Alexandru Gheorghiaș îl aveam de ceva vreme în lista de facebook, fără să știu exact de când și de unde. A fost nevoie de un ocol pe la Onești, să o las pe Monica după festivalul de la Gura Humorului de anul trecut, să dau pe ConnectFM (post zonal) și să descopăr emisiunea Radio Grafii. Muzici din alte timpuri, fără nici o legătură cu aberațiile zilei și o voce de radio just like in the old times, plus un nume cunoscut. Am fost în aria de semnal suficient cât să ascult toată emisiunea, iar a doua zi l-am felicitat pentru ea, pentru “răscolirea cuferelor cu muzici de altă dată”.

De acolo am început să povestim, am descoperit că, pe lângă muzică, avem și sportul în comun, Alex comentând pentru Eurosport. La invitația lui am fost și i-am văzut pentru prima oară pe Trooper în concertul aniversar de la Arenele Romane, fapt pentru care îi mulțumesc încă o dată, ne-am văzut și la Billy Idol și am schimbat câteva impresii. Dincolo de orice, am descoperit un om care respiră muzică, care are o percepție extrem de corectă a eșicherului muzical românesc și care încearcă, prin emisiunea Radio Grafii, să educe publicul, să îl scoată din inconștiența muzicală în care se complace asaltat de comercial. Pe site-ul său, vorbind despre emisiune, Alex spune că este Un fel de şotron în istoria nu foarte îndepărtată, cu întâmplări suficient de recente şi de interesante pentru a nu fi incluse în manualele de Istorie. Astfel că invitația de a deschide o ediție de Radio Grafii cu una din piesele mele (așa e tradiția, interpretul autohton deschide emisiunea) m-a emoționat profund și am zis DA! repede, să nu se răzgândească. Astfel, lângă piesele din topul lunii august a anului 1983 – Duran Duran, Eurythmics, Stevie Nicks, Michael Jackson și mulți alții – puteți asculta și Cât de mult, piesa pentru care anul acesta am făcut un clip simpatic zic eu. Deci, să nu vă surprindă, în caz că sunteți prin aria de acoperire a emisiunii și apar și eu.

Dacă v-am făcut curioși, vă invit să ascultați măcar o ediție de Radio Grafii, iar oportunitățile sunt foarte numeroase: Radio Galaxy, Wyl FM, Viva FM, Radio Metronom, Radio Sud, Radio Minisat M Plus FM, Radio Smile FM, Radio Transilvania, Atlas FM, Radio Orion RFM, Radio Neptun, Radio Fir, Connect FM. De asemenea, sunt și trei posturi de radio online care difuzează această emisiune și anume ProDiaspora, în Germania, Radio Catch 22 în Marea Britanie și www.radionoise.ro. Detalii complete despre frecvențele fiecărei stații găsiți pe site.

Radio Grafii August 1983 by Alexandru Gheorghiaş on Mixcloud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *